Tıp Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesini kazanan öğrenciler, törenle beyaz önlüklerini giyerek hekimliğe ilk adımı attı.

Tıp Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi
Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende UÜ Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileri ilk defa beyaz önlüklerini giydi. Öğrencilere Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden ve tıp fakültelerinden birinde eğitim göreceklerini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Hocakenberger, "Hekimlik mesleği çok önemli bir meslektir. İnsan hayatını kurtarmanın, insan hayatını daha yaşanabilir hale getirmenin kutsal bir görev olduğunu biliyorum. Ekonomik seviyesi yüksek olan toplumlarda sağlık hizmetleri de çok iyi durumdadır. Bunların ikisi arasında paralellik vardır. Burayı seçen öğrencilere ve onları yetiştiren ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Uludağ Üniversitesi’nin çok büyük olduğunu belirten Hocakenberger, “Bu üniversiteye bir kez giren bu ailenin bir ferdi olarak ömür boyu kendini burada hisseder. Araştırma üniversitesi olarak son 2,5 yıldır çok değişim gösterdik. Araştırma eğitimleri yaparak topluma yararlı bir üniversite olmayı her zaman hedef görüyoruz” diye konuştu.

Salonu dolduran öğrencilere seslenen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel ise, “Bugün giyeceğiniz beyaz önlükler hayatınız boyunca elde edebileceğiniz en değerli kazanımınız olacaktır. Beyaz önlüğünüze gösterilecek saygı ve hürmet size hayatta bir adım önde olmayı sağlayacaktır. İyi bir hekim olmak için iyi bir insan olmak gerekiyor. Dünyanın en değerli varlığı olan insanı sağlığına kavuşturmak için çok çalışmak ve hayat boyu okumaktan geri kalmamak gerekiyor. Beyaz önlüklerinizin hepinize ve ailenize hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Sonra gruplar halinde kürsüye gelen 350’ye yakın öğrenci, öğretim üyeleri tarafından ilk defa beyaz önlüklerini giymenin heyecanını yaşadı. Aileler ise çocuklarına ayakta alkışladı.
Kaynak: İHA