Suriyelilerin Balık İstifi Bayram Dönüşü

Kurban Bayramı’nı ülkelerindeki akrabalarının yanında geçiren Suriyeliler, balık istifi bindikleri midibüslerle tehlikelere aldırış etmeden kapı merdivenlerinde Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan Türkiye’ye geçiyor.

Suriyelilerin Balık İstifi Bayram Dönüşü
Ülkelerindeki iç savaştan ve terör olaylarından kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyeliler Kurban Bayramı nedeniyle ülkelerindeki akrabalarını ziyaret etti.

Suriyelilerin son dönüş izni Aralık ayı olmasına rağmen Türkiye’ye dönmek isteyen sığınmacılar, sınırın Suriye tarafındaki tampon bölgeye gelerek burada midibüslere balık istifi binip Cilvegözü Gümrük Kapısı üzerinden Türkiye’ye geçiyor.

Midibüslerdeki yoğun kalabalık yüzünden çok sayıda kişi ayakta yolculuk yaparken bazıları da olası tehlikelere aldırış etmeden kapı basamaklarında seyahat ediyor. Suriyeliler, eşyalarını da kiraladıkları kamyonetler sayesinde gidecekleri yere ulaştırıyor.

22 yaşındaki Abdullah El Rahman, İdlib’ten savaştan kaçıp Türkiye’ye sığındıklarını belirterek, hala yaşadığı yerde uçakların sivilleri öldürdüğünü, savaşın bitmesi halinde ülkesine geri dönmek istediğini söyledi.



20 yaşındaki Tarık Ramazan ise bayram ziyareti için gittiği Suriye’deki Bab-el Hawa’dan döndüğünü ve İstanbul’da yaşadığını söyledi.

Tekstil işinde çalıştığını kaydeden Ramazan, Türkiye’nin İdlib’te güvenli bölge oluşturmak için başlatacağı operasyona da destek verdiğini vurgulayarak, yardımları için Türkiye’ye teşekkür etti.
Kaynak: İHA