Muş Valiliği Koordinasyon Kurulu Toplandı

Muş Valiliği 2017 Yılı 4. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Yardımcısı Alper Çifci başkanlığında gerçekleştirildi.

Muş Valiliği Koordinasyon Kurulu Toplandı
Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Alper Çifci, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, ilçe kaymakamları ve ilgili kamu, kurum ve kuruluş amirleri katıldı.

Burada konuşan Vali Yardımcısı Alper Çifci, kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve hizmetlerin yapılması esnasında, kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon, işbirliği ve yardımlaşmanın arttırılması, kaynakların daha etkin, verimli, tasarruflu kullanılmasına azami derecede titiz davranılması gerektiğini belirtti.

Muş’ta 2017 yılında 668 projenin planlandığını dile getiren Çifci, "Bu projelerimizden 221’i tamamlanmış, 189 projemiz devam etmekte, 106 projemiz ise ihale aşamasında ve 104 projemize başlanılmamıştır. Projelerimizin, toplam proje bedeli 2 milyar 966 milyon 838 bin 911 TL, önceki yıllar harcaması 1 milyar 18 milyon 546 bin 834 TL, 2017 yılı ödeneği 431 milyon 823 bin 782 TL, ekim ayına kadar yapılan harcama 199 milyon 868 bin 732 TL olup yüzde 76 oranında fiziki gerçekleşme ve yüzde 46 oranında ise nakdi gerçekleşme sağlanmıştır" dedi.

"Kışın erken geleceği hesaplanarak inşaat çalışmalarımıza hız verip devam eden işlerimizi bitirmeye gayret gösterip hedefimize ulaşmalıyız" diyen Çifci, şunları kaydetti:

"İşlerin teslim alınmasında ve hak edişlerin ödenmesinde harcama yetkilileri ile kontrolörlerin işi yerinde ve ayrıntılı bir şekilde kontrol ederek, kamu kaynaklarının israf edilmemesi hususunda titiz davranılması çok önemlidir. Bu hususta kurumlarımızda görev yapan herkes, hizmetlisinden kurum müdürüne kadar, aynı sorumluluk bilinci ile hareket etmelidir. Yatırımlarla ilgili sunum bittikten sonra, sunum yapmayan belediye başkanlarımız ve kamu kurum kuruluşları ile mesleki kuruluşlarımızın temsilcileri kurum çalışmaları ile ilgili söz hakkı isteyebilirler."

Program; Muş Belediyesi, Muş Alparslan Üniversitesi ve ilgili kurumların faaliyetlerini anlatmalarıyla devam etti.
Kaynak: İHA