Milli Eğitim Bakan Yılmaz Ağrı'da

Yılmaz: 'Bu değişiklik bir yetersizlikten dolayı değil. Bu değişiklik artık yüzde 40 oyla iktidar olmak mümkün değil, yüzde 50 gerekiyor. Yüzde 50 gerekmesi bu yolda yürüyenlerin sayısının artırılması demek. Bu yolda yürüyenlerin sayısı nasıl artacak? İşte bazen sen çekileceksin, bazen ben çekileceğim ki bu yolda yürüyenlerin sayısını artıralım. Dolayısı ile bu değişiklikleri böyle yorumlamak lazım'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti'deki değişikliklere ilişkin, "Bu değişiklik bir yetersizlikten dolayı değil. Bu değişiklik artık yüzde 40 oyla iktidar olmak mümkün değil, yüzde 50 gerekiyor. Yüzde 50 gerekmesi bu yolda yürüyenlerin sayısının artırılması demek. Bu yolda yürüyenlerin sayısı nasıl artacak? İşte bazen sen çekileceksin, bazen ben çekileceğim ki bu yolda yürüyenlerin sayısını artıralım. Dolayısı ile bu değişiklikleri böyle yorumlamak lazım." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya gelen Bakan Yılmaz, AK Parti Ağrı İl Başkanlığını ziyaret etti.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin Türkiye'de büyük hizmetler yaptığına değinerek, "6 bin kilometrelik yolu 19 bin kilometreye çıkardık. Geçmişte yapılan yolun 3 katından daha fazla yaptık. Derslik başına düşen öğrenci sayısı biz geldiğimizde 36'ydı şu anda 24'e düşürdük. Ağrı'da biz geldiğimizde derslik başına 47 öğrenci düşerdi şu an da 22 öğrenci düşüyor." diye konuştu.

Her alanda hizmetlere devam edebilmenin yolunun birlik ve beraberliği sağlamaktan geçtiğini belirten Yılmaz, şunları ifade etti:

"Yeni bir sisteme geçtik. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi. Bu sistem daha demokratik bir sistem. Buna kesinlikle inanın. Niçin demokratik sistem? Biz 2002'de aldığımız yüzde 34 oy ile Türkiye'yi yönelttik. 2007'de yüzde 47 oy aldık, şimdi 49 aldık. Ama bundan sonra yönetebilmek için 50+1 gerekiyor. Bu 34 ile 47 ile yönetmekten daha demokratik. Daha milli iradeye uygun. Birinci husus bu. İkincisi ise bu sistem kesinlikle uzlaşmayı getirecek. Çünkü yüzde 50+1 oy almak kolay değil de ondan. Dolayısıyla kırgınlıkları küskünlükleri görmeyeceksiniz. Mümkünse bu yolda yürüyenlerin sayısını artıracaksınız. Şimdiye kadar 40 civarı oyumuz vardı. Ama şimdi 50'ye çıkardık, demokrasinin çıtasını yükselttik."

AK Parti'deki değişikliklere de değinen Yılmaz, şöyle dedi:

"Bu değişiklik bir yetersizlikten dolayı değil. Bu değişiklik artık yüzde 40 oyla iktidar olmak mümkün değil, yüzde 50 gerekiyor. Yüzde 50 gerekmesi bu yolda yürüyenlerin sayısının artırılması demek. Bu yolda yürüyenlerin sayısı nasıl artacak? İşte bazen sen çekileceksin, bazen ben çekileceğim ki bu yolda yürüyenlerin sayısını artıralım. Dolayısı ile bu değişiklikleri böyle yorumlamak lazım. Bu ana kadar hizmet eden kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu millet 17 yıldır istikrar ve güvenden yana tercihini kullandı. Teşkilatlarımız olmasa Ankara'dan durarak bu neticeyi alabilmek mümkün değil." diye konuştu.

Yılmaz, ötekileştirici bir dil kullanılmaması gerektiğini vurgulayarak, "Bu seçimlerde Güneydoğu'dan, Doğu Anadolu'dan, Tekirdağ'dan ve Ege'den oy alamayan kesinlikle iktidar olamaz. Yani yüzde 50+1 oy demek her bölgeden oy almayı gerektirir. Şimdi AK Parti her bölgeden birinci parti. Dolayısı ile bunları biz teşkilatlarımıza borçluyuz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin istikrar getireceğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Sabah oy kullanacağız, akşam sandıklar açıldığında hükümetin kimin olduğunu biz bileceğiz. Hükümeti millet kurmuş oluyor. Eğer hükümet parlamentoda kurulursa adı parlamenter hükümet, eğer hükümeti millet kurarsa bu hükümetin adı millet hükümeti. Dolayısıyla parlamenter hükümet sisteminden milletin hükümet sistemine geçtik. Güç de yetki de kimde? Millette."

Programa, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, AK Parti Ağrı İl Başkanvekili Rıdvan Baybars, ilçe belediye başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA