Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliği'nde Değişiklik

Maliye Bakanlığının Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi.

Söz konusu yönetmelik değişikliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının muhtelif okullarından mezun olanların atama onayları, ikinci aya ait ödeme belgesine bağlanacak.

Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında yapılacak mal ve hizmet alımlarına ilişkin giderlerin ödenmesinde, onay belgesi, düzenlenmesi gerekli görülmüş ise sözleşme, fatura, gereken hallerde taşınır işlem fişi, muayene ve kabul komisyonu tutanağı, kabul işleminin idarece yapılması halinde ise idarece düzenlenmiş belge, ödeme belgesine dahil edilecek.

İnternet erişimine dayalı dijital eğitim içeriklerine ulaşılmasını sağlayan Fatih Projesi bileşenleri hizmet alımları giderlerinin ödenmesinde ise onay belgesi, düzenlenmesi gerekli görülmüş ise sözleşme, fatura, varsa sözleşmede belirtilen belgeler, ödeme belgesine eklenecek.

Alım bedellerinin bir defadan fazla tahakkuk ettirilmesi halinde onay belgesi ve yapılmış ise sözleşme ilk ödemeye ait ödeme belgesine bağlanacak.

Taşınır Mal Yönetmeliğine göre taşınır işlem fişi düzenlenmesi öngörülmeyen hallerde bu belge aranmayacak. Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılacak taşınır alımlarında, taşınır girişlerinde düzenlenecek belgenin ödeme belgesine bağlanması hususunda, söz konusu kurumların Taşınır Mal Yönetmeliği hükümleri saklı olacak.

Kaynak: AA