Mantı Ve Gözleme Satarak Öğrencilere Burs Veriyorlar

Nevşehir’de Yardım Sevenler Derneği üyesi kadınlar, dernek binasında yaptıkları mantı ve gözlemeleri satarak üniversite öğrencilerine burs sağlıyor.

Mantı Ve Gözleme Satarak Öğrencilere Burs Veriyorlar
Türkiye Yardım Sevenler Derneği’nin çoğunluğunu emekli öğretmenlerin oluşturduğu yönetim kurulu ve hayırsever ev hanımları, maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencilerine destek olabilmek için ilginç bir yöntem buldu. Haftada bir gün dernek binasında bir araya gelen kadınlar, sabahın erken saatlerinden itibaren derneğin odalarında hummalı bir çalışmaya girişiyor. Aralarında yaptıkları iş dağılımı ile bir yandan hamur yoğuran kadınlar bir yandan da mantı dolduruyor. Daha sonra hazırlanan mantı ve gözlemeleri mutfakta pişiren kadınlar bunları ise dernek binası önünde esnaflara ve vatandaşlara satıyor. Mantı ve gözleme satışından elde edilen paralar ise 50 üniversite öğrencisine burs olarak gönderiliyor. Dernek üyesi kadınlara, çocukları üniversitede okuyan ve burs alan öğrencilerin anneleri de destek oluyor. Dernek üyeleri ile birlikte her hafta bir araya gelen anneler mantı ve gözlemelerin hazırlanmasında onlara yardımcı oluyor.

Nevşehir Yardımsevenler Derneği Başkanı Fatma Bay, satmış oldukları mantı ve gözlemeler ile 50 üniversite öğrencisine üçer aylık zaman aralıklarında burs verdiklerini söyledi.

Bay, “Ben emekli olduktan sonraki derneğimizde 25.yılımı doldurdum. Ömrüm oldukça, sağlığım yerinde oldukça da ben bu işi yapmaya devam edeceğim. Çünkü insanlara yardımcı olmak tarif edilemez bir duygu yaşatıyor. Arkadaşlarımızla birlikte biz çok iyi bir ekibiz. Dernek olarak satmış olduğumuz gözleme ve mantılar ile 50 üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Bu burslarımız üçer aylık zaman aralıkları ile öğrencilerimizin hesabına aktarıyoruz. Burada da 50’ye yakın gönüllü arkadaşımız var. Gönüllülerimiz arasında emekli öğretmenlerimiz bulunuyor ve burs verdiğimiz annelerimiz var. Yardım sevenler derneği olarak bizlere desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA