MAKÜ Senato Toplantısı Altınyayla'da Yapıldı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Senato Toplantısı, Altınyayla ilçesindeki Mehmet Tuğrul Meslek Yüksek Okulu'nda gerçekleştirildi.

MAKÜ’den yazılı açıklamada, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz başkanlığında toplanan senatoya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, Genel Sekreter Ali Nihat Gündüzalp, Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet Serttaş ve senato üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Korkmaz, Altınyayla Meslek Yüksek Okulu'nun hem yerel yönetim hem de halkın desteğiyle açıldığına dikkati çekerek, okulun üniversite için çok önemli olduğunu söyledi.

Korkmaz, iki programın yer aldığı okulda üçüncü programın da açılacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Artık neredeyse her ilde birden fazla üniversite var ve üniversiteler olarak tercih edilebilirlik noktasında ön görülü olmak zorundayız. Açacağımız program ve bölümleri tercih edilebilirliğine göre açmayı düşündük ve o doğrultuda çalıştık. Bu yılki sınav sonuçlarına göre yaptığımız öngörü sonucunda açtığımız program ve bölümlerde yüzde 100 doluluk oranına ulaşarak başarı sağladık. Tercihlerde böylesi doluluk bir başarıdır ve doğru yolda gittiğimizin göstergesidir."

Altınyayla Belediye Başkanı Ahmet Serttaş’ın konuşmasının ardından senato gündemine geçildi.

Toplantıdan sonra ilçeye özgü enstrümanlarla yöresel müzikler çalındı.

Kaynak: AA