Küçük Hümeyra, Tekerlekli Sandalyeye Kavuştu

Niğde’de yaşayan Fenilketonüri (kalıtsal metabolik hastalık) hastası 6 yaşındaki Hümeyra, tekerlekli sandalyeye kavuştu.

Küçük Hümeyra, Tekerlekli Sandalyeye Kavuştu
Küçük Hümeyra’yı ziyaret eden Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Şimşek, Hümeyra’nın tekerlekli sandalye isteğini yerine getirdi. Şimşek, sosyal medyada yaptığı paylaşım sonucu Girosun’dan arkadaşı olan Burcu Gültan Bektaşoğlu’nun tekerlekli sandalye gönderdiğini söyledi.

Hümeyra, tekerlekli sandalyesiyle teyzesine gitmek istediğini söyledi.



Vali eşinden çağrı

Geçtiğimiz günlerde Hümeyra’nın yaşadığı eve giden Dr. Şimşek, Niğde’de 14 çocuğun Fenilketonüri hastalığı olduğunu söylemişti. Akraba evliliklerinde görülen bu hastalığın özel diyet ile tedavi edilebilen bir hastalık olan Fenilketonüri, hayvansal gıda ve kuru baklagilleri tüketemiyor.

Dr. Şimşek, “Fenilketonüri hastalarının bizlerin tükettiği et, süt, tavuk, balık, mercimek, nohut gibi gıdaları tüketmesi yasak. Ülkemiz, bu hastalığın en sık görüldüğü ülkeler arasında yer alıyor. İlk okul arkadaşımdan mesaj aldım Hümeyra’nın durumunu öğrendiğini ve tekerlekli sandalyeyi karşılamak istediğini söyledi.

Bugün Hümeyra’ya arabasını teslim ettik. Ülkemizde düşük proteinli gıda üretimi yok, gıda firmalarına çağrıda bulunmak istiyorum. Her şey maddiyat değil ülkemizde bu hastalık çok sık görülüyor. Her yıl 250-300 bin diyetli hastanın düşük proteinli gıda ihtiyaçları var. Özel sektörlerden bu konuda destek istiyor ve ülkemizde bu gıdalar üretir ve hastalarımıza daha düşük maliyetle alabilirler.’’dedi.

Kaynak: İHA