Köye Dönüş Projesi

Tarsus Ziraat Odası, köylülere yumurta tavuğu dağıttı.

Tarsus Ziraat Odası, Köye Dönüş Projesi adı altında köylülere tavuk dağıtımına başladı.

Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, oda binası önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ilk etapta bin 350 tavuk ile 60 horozu, 33 köydeki vatandaşlara dağıtacaklarını söyledi.

Hedeflerinin 10 binin üzerine çıkmak olduğunu ifade eden Ergezer, "Yörede kümes hayvancılığını geliştirmek çok önemli. Geçmişte 'kuş gribi' denilerek tavukçuluk elimizden alındı. Ancak Tarsus köylüsü ve çiftçileri olarak organik ürün yetiştirme hedefimizden asla vazgeçmedik." dedi.

Çeşitli nedenlerle ciddi şekilde azalan tavuk sayısını artırmak ve bölge üreticisine ekonomik katkı sağlamak için üyelere ilk aşamada bin 350 yumurta tavuğu dağıtıldığını bildirdi.

Artık kentten köye yumurta gelmeyeceğini, köyden kente organik yumurta geleceğini aktaran Ergezer, şöyle konuştu:

"Organik yumurtayı önce köylümüz yiyecek. Fazlasını ise kentte yaşayanlara satacak ve aile ekonomisine katkı sağlayacak. Satılan yumurtaların parasını evin hanımlarına versinler. Ayrıca satamadıkları yumurtalara Ziraat Odası olarak alım garantisi veriyoruz. Köyde yaşayan insanlarımız eskisi gibi üretim içerisinde değil. Köyde yaşayan vatandaşlarımız yumurta, süt, yoğurt gibi gıda ihtiyaçlarını şehirden karşılar hale geldi. Amacımız köyde yaşayan vatandaşlarımızın üretimin içinde olmasıdır. Bu sayıyı önce 10 bine çıkaracak, ardından daha da arttıracağız."
Kaynak: AA