Kırsal Alandaki Turizm Yatırımlarına Hibe

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Marrmaris'te turizmcilere ve kırsal alandaki yatırımcılara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Marmaris Ticaret Odası toplantı salonunda, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Destekleme İlişkin Program (KKYDP) çerçevesinde 12. etab kırsal turizm yatırımları bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Enver Aydın, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Cengiz Özdemir, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Marmaris İlçe Müdürü Nejmettin Kaya ve yatırımcılar ile muhtarlar katıldı.

Kaymakam Yüksel, yaptığı konuşmada Türkiye'nin ekonomisi için son derece yararlı projelerin devam ettiğini söyledi.

Marmaris'in Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu belirten Yüksel, "Özellikle kırsal turizm yatırımları ilçemiz için çok önemli. Kırsal alandaki turizm yatırımlarının desteklenmesi hem kırsalın kalkınmasına hem de turizme önemli katkıda bulunacaktır." dedi.

Özdemir de yatırım niteliği yeni tesis olan başvurularda 2 milyon, kapasite artırımı ve teknoloji yenileme kapsamındaki başvurular ile kırsal turizme yönelik yeni tesis için 1 milyon, yenileme ve kapasite artırımı içinde 875 bin liraya kadar hibe verildiğini dile getirdi.

Kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak amacıyla yapılacak yatırımlara hibe verildiğini ifade eden Özdemir, kırsal turizm yatırımları hakkında teknik bilgiler verdi.

Muğla'da 2016'da 78 yatırımcının 30 milyon lira civarında hibe almaya hak kazandığını kaydeden Özdemir, yatırımcıların sadece bir proje başvurusunda bulunabileceğini bildirdi.

Kaynak: AA