Kırıkhan'da Resim Sergisi

Kırıkhan Kaymakamlığı, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Kırıkhan Belediyesi katkılarıyla Türkiye Tabiatı Koruma Derneği organizasyonunda "Gölbaşı Gölünde Biyolojik Çeşitliliği" adlı resim sergisi açıldı.

Kırıkhan Şehit Gülşah Güler Tesisleri'nde Hatay'ın biyolojik çeşitliliğini konu alan sergide, 70 fotoğraf yer aldı.

Açılışta konuşan Türkiye Tabiatı Koruma Derneği Hatay İl Temsilcisi Abdullah Öğünç, serginin Hatay'ın tüm ilçelerinde açılacağını söyledi.

Yaban hayata karşı yabancılığın olduğu ve doğanın korunamadığını ifade eden Öğünç, "Örneğin bir çizgili sırtlan gördüğümüz zaman vurup öldürüyoruz hemen. Oysa bu canlıların ekosistem üzerindeki faydaları çok önemli." dedi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sözen de Türkiye'deki 154 karasal memeli hayvanın 69'un Hatay'da yaşadığını ve bunların içerisindeki 6 türün koruma altında olduğunu belirtti.

Sözen, Hatay'ın Türkiye'de memeli hayvanlar bakımından önemli konumda olduğunu belirterek, serginin farkındalık oluşmasını sağlayacağını aktardı.

Serginin hafta sonuna kadar açık kalacağı bildirildi.

Sergiye Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Temel Aday, Emniyet Müdürü Mustafa Özkan, siyasi parti ilçe başkanları ve mahalle muhtarları katıldı.

Kaynak: AA