Karadeniz'de Bal Ormanları Artıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Zonguldak, Karabük ve Bartın'da 11 bal ormanı oluşturulduğu bildirildi Bakan Eroğlu:'Bizden önce arıcılar ormanlara alınmıyordu, biz 'böyle şey olmaz' dedik ve şimdi arıcılar için yeni ormanlar kurmaya başladık. Bu sayede arıcılarımızın yüzü gülüyor artık'

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Zonguldak, Karabük ve Bartın'da 11 bal ormanı oluşturulduğu bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yürütülen "Bal Ormanı Projesi" kapsamında, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü görev sahasındaki illerde 11 bal ormanı kurularak arıcıların hizmetine sunuldu.

Zonguldak, Karabük ve Bartın'da toplam 11 bin 226 dekar alanda oluşturulan bal ormanlarından yıllık 76 ton civarında üretim yapılması ve 2,6 milyon lira gelir elde edilmesi hedefleniyor.

- "Orman Teşkilatı, orman köylüsünün hasmı değil hısmıdır"

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, amaçlarının sadece bal ormanı tesis etmek olmadığını, bu ormanlardan vatandaşların istifade etmelerini sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Eroğlu, 26 eylem planı hazırlayarak gelir getirici türlerde orman kurduklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Biz orman köylüsünü yerinde kalkındırmak ve desteklemek için yeni projeler ortaya koyduk. 'Orman teşkilatı, orman köylüsünün hasmı değil hısmıdır' dedik ve bu sözden hareketle birtakım çalışmalar yaptık. Bizden önce arıcılar ormanlara alınmıyordu, biz 'böyle şey olmaz' dedik ve şimdi arıcılar için yeni ormanlar kurmaya başladık. Bu sayede arıcılarımızın yüzü gülüyor artık. Bundan sonra da bu tür faaliyetlere devam edeceğiz."
Kaynak: AA