Kaman Kaymakamlığından Arakan Kampanyasına Destek

Kaman Kaymakamı Murat Girgin, Kırşehir Valiliğ'nin Arakanlı Müslümanlar için başlattığı yardım kampanyasına katkı yapmak amacıyla toplantı düzenledi.

Kaymakamlık salonunda sivil toplum kuruluşlarının başkanları, daire müdürleri ve görevlilerin katıdığı toplantıda konuşan Girgin, Arakan özerk bölgesinde yaşayan Müslümanlara yapılan soykırıma tepki göstermek ve zulme uğrayanlara destek vermek amacıyla Valiliğin bir yardım kampanyası başlattığını hatırlattı.

Bu kampanyaya Kaman ilçesi olarak destek sağlayacaklarını belirten Girgi, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yıllarda Bayırbucak Türkmenleri ve Halep için çeşitli yardım kampanyası başlatmış ve bu kampanyalarda önemli miktarda yardım toplamıştık. Bu sefer de Arakan'da soykırıma maruz kalan Müslüman kardeşlerimiz için Valiliğimiz tarafından bir kampanya başlatıldı.

Binlerce insan dünyanın gözü önünde katledildi, göç edilmeye zorlandı. Zaten fakir olan bu bölge halkına kimlik verilmiyor, ekonomik ambargo uygulanıyor. Türk milleti olarak geçmişten beri hep yardıma muhtaç olanla ekmeğini bölüşen, zulme uğrayanın elinden tutan bir millet olduğumuz için din kardeşlerimize yardım etmeliyiz. AFAD tarafından ulaştırılacak maddi yardımları belirlenen hesap numaralarından göndermenizi rica ediyoruz."

Kaynak: AA