'Journey To Dreams' Belgeselin Özel Gösterimi Yapıldı

Gazeteci, belgesel yapımcısı ve yazar Hasan Söylemez'in, bisikletiyle çıktığı Afrika yolculuğunda çektiği "Journey to Dreams" (Hayallere Yolculuk) belgeselinin özel gösterimi yapıldı.

Beyoğlu Atlas Sinemasında yapılan özel gösterime, medya ve kültür-sanat çevrelerinden çok sayıda davetli katıldı.

Belgesel çalışması ve Afrika yolculuğu hakkında AA muhabirine konuşan Söylemez, Afrika'da yaşayan insanların ne tür hayaller kurduğunu araştırarak Afrika'nın "hayal arşivini" oluşturmayı amaçladığını anlattı.

Söylemez, uzun yıllar TRT'de belgeseller yaptığını, başka televizyon kanalları ve gazetelerde çalıştığını belirterek şu an dünyayı gezdiğini kaydetti.

En büyük hayallerinden birisinin Afrika'nın 54 ülkesini bisikletle dolaşmak olduğunu ifade eden Söylemez, şöyle konuştu:

"Şu an o hayalimi gerçekleştiriyor ve yolculuğuma devam ediyorum. Hayalimi gerçekleştirirken, yolda karşılaştığım Afrikalılara hayallerini soruyorum. Afrika'nın hayal arşivini oluşturmaya çalışıyorum. Afrika'nın 54 ülkesinde yaşayan insanların en büyük hayalleri, dünyadan ne bekliyorlar bunları videolarla belgeleyip 54 belgesel serisini hazırlıyorum. 54 bölümlük bir belgesel olacak. Üç bölümü yayınladık. Ben dişlerimle ilgili yaşadığım bir sağlık sorunundan dolayı Türkiye'ye geldim. Tedavim bittikten sonra tekrar yola devam edceğim. Buradayken 'belgeselle ilgili bir özel gösterim yapalım' dedik. Tek seferlik bir özel gösterim olacak. Çektiğim belgeselleri sosyal medya üzerinden zaten paylaşıyorum. İngilizce ve Türkçe altyazıyla yayınlanan belgesellerin, dünyanın her tarafından milyonlarca izleyicisi oluyor. Amerika'dan, Avrupa'dan, Afrika'dan, Asya'dan her taraftan izleyebiliyor insanlar. Şu an 7 ülkeyi tamamlamış durumdayım, yolculuk devam ediyor."

Söylemez, dünyanın başka ülkelerini de gezdiğini, Afrika'yı gezmeyi özellikle tercih ettiğini belirterek, "Bugüne kadar basında Afrika ile ilgili gördüğüm acı haberler. Hep hastalık, açlık, savaş haberlerini gördük ama oradaki insanların ne hayal ettiklerini hiç görmedik. Ben oradaki insanların hayalini merak ediyorum. Bir ülkeyi, bölgeyi ve insanı tanımak istiyorsanız o insanların hayallerini sormanız gerekiyor. Hayaller hem geçmişiyle hem geleceğiyle hem de şu anki durumuyla ilgili çok ciddi ipuçları veriyor." diye konuştu.

Hasan Söylemez, "Journey To Dreams"in kişisel Facebook ve YouTube sayfalarından izlenebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA