Hatay'da Yanan Ormanlar Ağaçlandırılıyor

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, "Bu yıl bölge olarak çıkan 170 orman yangınında 220 hektar civarında alanımız zarar gördü. Biz bu alanları önümüzdeki yıl içerisinde tamamını ağaçlandırarak orman haline getireceğiz." dedi.

Altındaş, Antakya Orman İşletme Müdürlüğü Serinyol Yangın İlk Müdahale Ekibi Binasında düzenlediği basın toplantısında Türkiye genelinde yanan orman alanlarının mutlaka ağaçlandırıldığını ve bunun istisnasının söz konusu olmadığını belirtti.

Yanan sahaların başka amaçla kullanılmasının söz konusu olmadığının altını çizen Altındaş, şöyle devam etti:

"Ormanlarımız anayasal güvence altındadır. Bizler teşkilat olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz. Bu yıl bölge olarak çıkan 170 orman yangınında 220 hektar civarında alanımız zarar gördü. Biz bu alanları önümüzdeki yıl içerisinde tamamını ağaçlandırarak orman haline getireceğiz. Bölge olarak yangın başına düşen alanımız Türkiye ortalamasının bayağı altında. Yangınlara müdahale noktasında başarılı bir orman bölge müdürlüğüyüz."

Altındaş, geçen yıl Hatay'da yanan 25 bin hektarlık bir orman sahasına 26 bin fidan dikimi gerçekleştirdiklerini ve yapılan fidan sayımında yüzde 90 başarı oranı yakaladıklarını sözlerine ekledi.

Toplantıya Antakya Orman İşletme Müdürü Ömer Gökmen İnal ve bazı kurum müdürleri katıldı.

Kaynak: AA