Hamas Ve Fetih Arasındaki Uzlaşı Görüşmeleri

Filistin'in Kahire Büyükelçisi ve Arap Birliği Daimi Temsilcisi Şubeki:'Filistin Devlet Başkanı Abbas, Kahire toplantılarının ulusal uzlaşının sağlanması noktasında kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu vurguladı. Çünkü bu toplantılar halkımızın çıkarına ve adil davasına hizmet ediyor'

Filistin'in Kahire Büyükelçisi ve Arap Birliği Daimi Temsilcisi Cemal Şubeki, Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Fetih hareketi heyetine "ulusal uzlaşının sağlanması ve bölünmüşlüğün sona erdirilmesi için gereken tüm çabanın gösterilmesi talimatı verdiğini" belirtti.

Filistin Büyükelçiliğinden yapılan açıklamaya göre Şubeki, Kahire'de devam eden Hamas-Fetih görüşmeleri sırasında yaptığı açıklamada "Filistin Devlet Başkanı Abbas, Kahire toplantılarının ulusal uzlaşının sağlanması noktasında kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu vurguladı. Çünkü bu toplantılar halkımızın çıkarına ve adil davasına hizmet ediyor." dedi.

Şubeki ayrıca Abbas'ın "Mısır'a uzlaşı konusundaki çabalarından dolayı destek verilmesi ve başta Filistin Ulusal Uzlaşı hükümetinin Gazze'deki görevini tam olarak teslim alması olmak üzere uzlaşının önündeki engellerin tamamen kalkması gerektiğini vurguladığını" aktardı.

Hamas ve Fetih heyetleri arasında dün Kahire'de başlayan Filistin uzlaşı görüşmelerine bugün de devam edildi.

Dün gerçekleşen ilk oturumun sonunda yayınlanan ortak açıklamada, "Filistin'deki bölünmenin sona erdirilerek, birliğin sağlanması ve Filistin halkının direncinin artırılması hedefiyle Mısır arabuluculuğunda başlatılan görüşmeler olumlu bir havada devam etmektedir." denilmişti.

Kaynak: AA