Gittigidiyor'dan 'Parents Day' Etkinlikleri

GittiGidiyor, ebeveyn çalışanlarının çocuklarıyla daha iyi iletişim kurmasına katkı sağlamak amacıyla 'Parents Day (Ebeveyn Günü)' etkinlikleri düzenlemeye başladı.

GittiGidiyor, ebeveyn çalışanlarının çocuklarıyla daha iyi iletişim kurmasına katkı sağlamak amacıyla "Parents Day (Ebeveyn Günü)" etkinlikleri düzenlemeye başladığını duyurdu.

GittiGidiyor'dan yapılan açıklamaya göre, düzenlediği eğitim ve etkinliklerle çalışanlarının kişisel gelişimine katkı sunmayı hedefleyen şirket, kurum içinde gelenekselleştirilecek yeni bir uygulamaya imza attı.

Kariyer yolculuğunda kadınlara katkıda bulunmak amacıyla kurulan GittiGidiyor Women Initiative Newtwork (WIN) Grubu'nun desteği ve Otizm Güçlü Aile Derneği (OGAD) iş birliğiyle anne-baba olan GittiGidiyor çalışanlarına yönelik düzenlenen "Parents Day" etkinliğine çocuk sahibi GittiGidiyor çalışanları eşleriyle birlikte katıldı.

Parents Day etkinliklerinin ilkinde konuşmacı olarak bulunan ebeveyn koçu İnanç Civelekoğlu, GittiGidiyor çalışanlarına etkili anne-baba olmanın yollarını anlattı. Civelekoğlu, müzakere yöntemiyle uzlaşma sağlamanın hem çocuk hem de ebeveynler üzerinde olumlu etki bırakacağını vurgulayarak, çalışan anne-babalara önerilerini sıraladı.

- "Çalışanların mutlu olmasını, en az başarılı olmaları kadar önemsiyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen GittiGidiyor İnsan Kaynakları Müdürü Murat Yüksel, çalışanlara yönelik projeleri iş hayatıyla sınırlı tutmak istemediklerini belirterek, "Bir eBay şirketi olan GittiGidiyor'da çalışanların mutlu olmasını, en az başarılı olmaları kadar önemsiyoruz. Buna katkı sağlayabileceğimiz her alanda çeşitli uygulamalar hayata geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Ebeveynlerin, yoğun iş hayatı nedeniyle çocuklarını ihmal etme endişesi taşıyabildiğini kaydeden Yüksel, "Parents Day' etkinlikleri kapsamında, çocuk sahibi çalışanlarımızı bir araya getirerek paylaşımda bulunmalarını ve aile içi iletişimlerine katkı sunacak seminerlerden faydalanmalarını hedefliyoruz." yorumunu yaptı.

GittiGidiyor Kıdemli Hukuk Danışmanı ve WIN Grubu Başkanı Ayşen Aksu da kadınların, iş hayatı ve ev yaşamını dengeleme konusunda daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Bu tip etkinliklerle, çocuklarıyla doğru iletişim kurma ve kaliteli zaman geçirme konusunda bir uzmana danışma ihtiyacı duyan çalışanlarımıza destek veriyoruz." bilgisini verdi.

Kaynak: AA