Gazişehrin Şehitleri Kitabı Çıktı

Gazeteci Okan Çelik tarafından kaleme alınan ve editörlüğünü Mezine Sırakaya’nın yaptığı Gazişehrin Şehitleri adlı kitap çıktı. Kitapta terör şehitlerinin doğumdan ölüme fotoğrafları ve hayat hikayeleri yer alıyor.

Gazişehrin Şehitleri Kitabı Çıktı
Gaziantep Şehit Aileleri Derneği için hazırlanan Gazişehrin Şehitleri kitabı projesi, Şahinbey Belediyesi, MB Holding, Kıratlı Tekstil ve Oğuzeli Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçirildi. Vatanları uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerin hayat hikayeleri ve fotoğraflarının yer aldığı kitabın Türkiye’de bir ilk olduğu belirtildi. Kitabın Genel Koordinatörlüğünü yapan gazeteci Okan Çelik, uzun soluklu bir çalışma sonrasında çok anlamlı ve güzel bir çalışma ortaya çıkardıklarını söyledi.

Kitapta Gaziantep’te ikamet eden şehit yakınları ile yapılan röportajların ve şehidin hayat hikayesinin yer aldığını söyleyen Çelik, “Vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını veren şehitlerimiz, ölümsüzdür. Ancak cenaze törenleri sonrasında unutuluyorlardı. Ölümsüz kahramanlarımızı herkesin tanıması ve unutulmamaları için böyle bir kitap yapmaya karar verdik. Şehit Aileleri Derneği ile yaptığımız işbirliği sonucu tüm şehitlerimize ulaştık. Evlerine gittik. Şehitlerimize ait fotoğrafları topladık ve ailelerle röportajlar yaptık. Onların kısa özgeçmişleri ve anılarını, ailelerin duygularını, şehit haberlerini nasıl aldıklarını kaleme aldık. Ortaya çok güzel ve duygu yüklü bir çalışma çıktı” şeklinde konuştu.

Kitabın editörlüğünü yapan gazeteci Mezine Sırakaya ise, Gazişehrin Şehitleri adlı kitabın Türkiye’de örneği olmadığını ve ses getirecek bir çalışma olduğunu dile getirdi. Kitabı gurur duyarak ve gözyaşı dökerek hazırladıklarını belirten Sırakaya, “Gerçekten de gurur duyulacak ve büyük emek isteyen bir çalışma idi. Şehitlik mertebesine ulaşan kahramanlarımız için ne yapsak azdır. Onlar biz huzur ve güven içerisinde yaşayalım diye canlarını verdiler. Arkada gurur duyan ve gözyaşı döken aileler bıraktılar. Artık şehit aileleri bizim de ailelerimiz. Onların hep yanında olmalıyız. Bu kapsamda biz de şehit ailelerimizin duygularını paylaşmak istedik. Ölümsüz kahramanlarımızı herkes tanısın bilsin istedik. Sonunda böylesine güzel bir kitabı ortaya çıkardık” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır da, Gazişehrin Şehitleri kitabının şehitlerinin isimlerinin yaşatılması adına çok önemli bir eser olduğunu söyledi.

Türkiye’de örneği olmayan bir çalışmaya atıldığına dikkat çeken Bayındır, “Şehitlerimizi unutmayan gazeteci arkadaşlara ve kitabın çıkmasına katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. Şehit aileleri olarak büyük memnuniyet duyduk. Şehitlerimiz toprağın altına girdikten sonra maalesef unutuluyordu. Bu kitapla herkes kahramanlarımızı tanıyacak. Gaziantep için de çok önemli bir arşiv olacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA