Ferace İle Okula Alınmadığı İddiası

Adıyaman Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Güler:'Bahsi geçen öğrencimiz hakkında eğitim hayatı boyunca kılık kıyafetinden dolayı herhangi bir disiplin işlemi başlatılmamış ve uygulanmamıştır'.

Adıyaman Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimi, önceki gün bazı basın organlarında yer alan ve bir velinin "12'nci sınıf öğrencisi kızının ferace giydiği için okula alınmadığı" iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Okulun müdür yardımcısı Murat Güler, okulda düzenlediği basın toplantısında, söz konusu öğrencinin e-Okul ve kamera kayıtlarına göre, yasaklandığını iddia ettiği siyah feracesiyle okuldaki derslerine devam ettiğini belirtti.

"Bahsi geçen öğrencimiz hakkında eğitim hayatı boyunca kılık kıyafetinden dolayı herhangi bir disiplin işlemi başlatılmamış ve uygulanmamıştır." diyen Güler, şunları kaydetti:

"Okul Aile Birliği'nin, şikayetçi olan öğrencimizin 'pantolon ve ceketin kendisine uygun olmadığını' söylemesi üzerine, geçen yıl hazırlatmış olduğu okul feracemiz dahi bulunmaktadır. Birçok öğrencinin okulumuza ait ferace ile eğitimine devam ettiği görülmektedir. Ayrıca Okul Aile Birliği'nin karar almış olduğu okul formasının rengi dışında, kimsenin inancını ve düşüncesini sınırlamak ve engellemek gibi bir girişim olmamıştır."

Öğrenci ve velisinin nakil iddialarının da gerçeği yansıtmadığını öne süren Murat Güler, Adıyaman merkezinde Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği gereği öğrencinin alanı ve dalı itibarıyla başka bir okula nakille gidebilmesinin de mümkün olmadığını anlattı.

Toplantıya, bazı okul müdürleri ile Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi üyeleri de katıldı.

Adıyaman'da bir veli, 12'nci sınıf öğrencisi kızının ferace giydiği için okula alınmadığı iddiasıyla okul yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.
Kaynak: AA