Edremit'te Çocuk Meclisi Oluşturuldu

Edremit’te belediye tarafından düzenlenen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında, öğrencilerin yerel yönetim sistemini daha iyi tanımak için çocuk meclisi oluşturuldu.

Edremit'te Çocuk Meclisi Oluşturuldu
Etkinlikler kapsamında, ilçede öğrenim gören 45 ilkokul öğrencisi, yerel yönetim sistemini daha iyi tanımak amacıyla belediyeyi ziyaret ederek başkan ve daire müdürlüklerini gezdiler.

Ziyaretin ardından “Çocukların Fikirleri, Geleceğin Projeleri” konulu çocuk meclisi toplandı. Çocuk Meclisi’ne Belediye Başkanı Kamil Saka, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinlikleri için kentte bulunan Yunanistan’ın Midilli Belediye Başkan Yardımcısı Taksiarhis Veros ve Girit-Hanya Belediye Başkan Yardımcısı Eleftheria Alifieraki, Edremit Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Özgirgin ve Mehmet Ertaş, öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.

Toplantıda yapılan oylama sonucunda Çocuk Meclisi Başkanlığı’na Cumhuriyet İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Kaan Albayrak, Yardımcılıklarına ise Ata Baykan ve Ekin Çolak seçildi. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve Başkan Yardımcıları Fatma Özgirgin ve Mehmet Ertaş divanda yerlerini Çocuk Meclisi Başkanı ve yardımcılarına bıraktı. Çocuk meclisinde Edremit’te bulunan bir üst geçidin ne renk olmasıyla ilgili çocukların fikirlerini almak için gizli oylama yapıldı. Her öğrencinin tek tek oy kullandığı seçim sonucunda üst geçidin mavi renkte olmasına karar verildi.

Çocuklara çeşitli hediyeler ve ikramlarda bulunulurken toplu fotoğraf çekilmesi ile ilk çocuk meclisi sona erdi.
Kaynak: İHA