DSP Genel Başkanı Aksakal'dan Saadet Partisi'ne Ziyaret

Aksakal: 'Bu ziyaretimizde parlamento dışı partilerle bir diyalog platformu oluşturup önümüzdeki sürecin şekillenmesindeki rolümüzü belirleme amacı yatmaktadır' Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: 'Adil Sistem Adil Seçim çalışmasını bir mektupla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Meclis'te grubu bulunan parti genel başkanlarına, grup başkanvekillerine ve geçmişte çalıştıkları siyasi partilere de ulaştıracağız'.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu ziyaretine ilişkin, "Bu ziyaretimizde parlamento dışı partilerle bir diyalog platformu oluşturup önümüzdeki sürecin şekillenmesindeki rolümüzü belirleme amacı yatmaktadır." dedi.

Karamollaoğlu'nu parti genel merkezindeki makamında ziyaret eden Aksakal, burada yaptığı konuşmada, 16 Nisan 2017 halk oylamasının ardından Meclis İç Tüzüğü ve uyum yasaları ile ilgili çalışmalarda henüz bir sonuca ulaşılmadığını belirtti.

Bu konuda iktidar partisinin ve parlemantodaki diğer partilerin bir arayış içinde olmadığını ileri süren Aksakal, "Bu ziyaretimizde parlamento dışı partilerle bir diyalog platformu oluşturup önümüzdeki sürecin şekillenmesindeki rolümüzü belirleme amacı yatmaktadır." diye konuştu.

- "Uyum yasaları sürecinde çok ciddi belirsizlik yaşıyoruz"

Önder Aksakal, şunları kaydetti:

"16 Nisan'da yapılan referandum sonucunda yeni anayasamızla artık Türkiye, parlamentoda seçilen milletvekilerinden oluşan bir hükümetle değil, Cumhurbaşkanının kuracağı bir hükümetle yönetilecek. Ancak Cumhurbaşkanı seçimi kanunu da yine aynı anayasaya göre değişeceği için uyum yasaları sürecinde çok ciddi belirsizlik yaşıyoruz."

Aksakal, Meclis İç Tüzüğü ve uyum yasaları konusunda 6 aylık bir sürenin öngörüldüğünü ve sonuç alınamadığını öne sürerek, "Türkiye'de siyasi yaşamda yer alan partilerin, önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanı adayını hangi koşullarda gösterebileceklerine ilişkin bir belirti henüz yok. Siyasi partiler kanununda ve seçim yasalarında yapılması düşünülen konulara ilişkin de herhangi bir belirti yok." değerlendirmesinde bulundu.

- "Adil Sistem Adil Seçim çalışmasını hazırladık"

Karamollaoğlu da, Meclis İç Tüzüğü ve uyum yasalarına ilişkin demokratik ve adil sistemi dikkate alarak, "Adil Sistem Adil Seçim" çalışmasını hazırladıklarını ve bu çalışmanın gelecek hafta son halini alacağını bildirdi.

Temel Karamollaoğlu, "Adil Sistem Adil Seçim çalışmasını bir mektupla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Meclis'te grubu bulunan parti genel başkanlarına, grup başkanvekillerine ve geçmişte çalıştıkları siyasi partilere de ulaştıracağız." dedi.

Konuşmaların ardından Aksakal ve Karamollaoğlu, Meclis İç Tüzüğü ve uyum yasalarına ilişkin çalışmalarını birbirlerine takdim etti.
Kaynak: AA