Diyarbakır'da 'Ev'leniyoruz Fuarı' Açılacak

Diyarbakır’da 2 yıl aradan sonra fuar düzenlemeye başlayan TÜYAP, kentte ilk kez düzenlenecek olan “Ev’leniyoruz Fuarı”yla evliliğe dair her şeyi bir çatı altında ziyaretçilerle buluşturacak. Yarın kapılarını açacak olan fuar, 15 Ekim’e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Diyarbakır'da 'Ev'leniyoruz Fuarı' Açılacak
Diyarbakır’da bir ilk olacak ve evliğe dair her şeyin bir çatı altında bir araya geleceği “Ev’leniyoruz Fuarı”na ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen toplantıya TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, DTSO Başkanı Ahmet Sayar, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, DOGUNSİFED Başkanı Aziz Özkılıç, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Akyıl ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral katıldı.



“Kültürel, sanatsal etkinlikler yapılacak”

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, “Diyarbakır’da ilk kez düzenlenen Evleniyoruz Fuarı’nın tanıtımı amacıyla birlikteyiz. Bu fuarımızın iki anlamı var. Birincisi ilk kez düzenleniyor olması bakımından Diyarbakır’ın bir fuarlar şehri olması, arz ve talebin bir arada buluştuğu bir platform olması bakımından önemli bir adım. İkincisi de Diyarbakır’ın aynı zamanda bu fuarımız vesilesiyle kültürel etkinlikler, sanatsal etkinlikler, çeşitli eğitim programları düzenlenecek olması münasebetiyle bölgemizin sosyal hayatına da ciddi hareketlilik ve canlılık getirecek bir organizasyonun yarın açılışını gerçekleştireceğiz. Evleniyoruz adı altında düzenlediğimiz bu fuara adından da anlaşılacağı gibi evlenenler, evini yenilemek isteyenler, ev eşyalarını yenilemek isteyenler yüzlerce ihtiyaçlarını tek çatı altında topladığımız bir fuar. Hem birçok seçeneği kıyaslayarak görme imkanına sahip olacak ziyaretçilerimiz hem de fuara özel avantajlı koşullarla bu ürünlere, hizmetler sahip olma imkanına sahip olacaklar. Geçen sene Tarım fuarı ile iki yıl aradan sonra yeniden fuarcılık faaliyetlerine başlamıştık. Tarım fuarımız büyük bir ziyaretçi rekoru kırarak 103 bin ziyaretçi ile kapılarını kapatmıştı. 103 bin ziyaretçi ve bir o kadar da ticari işbirliği ekonominin hareketlenmesine katkı sunmuştu” dedi.



Auto Show ve İnşaat Fuarı müjdesi

Tarım fuarının Diyarbakır’da etkinlik ve toplantılarının bir başlangıcı olduğunu ve fuarın ardından düzenlenen etkinliklerle kentin ticaret, sanayi ve ekonomi ile ülke gündemine geldiğini ifade eden Alagöz, şunları kaydetti:

“İnşallah bu fuarımızla birlikte bu trendin devam etmesini sağlayacağız. Önümüzdeki yıl da daha fazla sayıda fuarla çok daha fazla sizlerle bir araya gelme amacı içerisindeyiz. Üç yıl aranın ardından İnşaat Fuarı, yapı sektörü fuarıyla yeniden Diyarbakır’ı bir araya getireceğiz. Yine tarım fuarımızı, evleniyoruz fuarımızın ikinci versiyonunu düzenleyeceğiz. Bu arada Auto Show müjdesini buradan veriyorum. Uzun bir aranın ardından da Diyarbakır’da otomotiv konuşacağız. Otomotiv sektörünün en önemli yeniliklerini Diyarbakır’da ziyaretçilerimizle bir araya getireceğiz. Kitap fuarı ile ilgili hazırlıklarımız devam ediyor. TÜYAP olarak kitap fuarının Diyarbakır’a getirilmesi konusunda yayınevleriyle tek tek görüşüyoruz. Yeniden kitap fuarının, sanatın, kültürün konuşulduğu bir Diyarbakır’a da bu şekilde bu kimliğimize de bir adım daha yaklaşmış olalım.”

“Fuarları çok önemsiyoruz”

Kentte bu fuarın ilk defa gerçekleştirildiğinin altını çizen DTSO Başkanı Ahmet Sayar ise, kentin moral ve motivasyonunu yükseltmesi bakımından önemli gördüklerini ifade etti.

Sayar, “Bu fuar evlilik öncesi hazırlık yapan çiftlerin aynı zamanda evini yenilemek isteyenlerin gelip yenilikleri göreceği bir organizasyon olacak. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi odası olarak fuarları biz çok önemsiyoruz. Gerek üreticilerimiz, satıcılarımızın ürünlerini sergilemesi, gerekse insanlarımızın, halkımızın yenilikleri yerinde görmesi, aynı zamanda kent ekonomisine yapmış olduğu katkılardan dolayı çok önemli buluyoruz. Özellikle bu dönemde fuar kentimizdeki bir nebze de olsa moral ve motivasyonu yükseltmesi bakımından da önemli bir aktivite olarak görüyoruz” diye konuştu.

Fuar kapsamında defile, nikah töreni gibi çeşitli sürpriz etkinliklerin de yapılacağı belirtildi.
Kaynak: İHA