Çorum'da Sağlık Çalışanlarının Darp Edildiği İddiası

Yakınları, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde vefat eden bir grup, doktor ve hemşireleri darp etti Müdahale eden özel güvenlik görevlisinin kolunun kırıldığı arbede sırasında yaşananlar, hastanenin güvenlik kamerası kayıtlarına da yansıdı.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yakınları vefat eden bir grubun bazı hastane çalışanlarını darp ettiği iddia edildi.

İddiaya göre, önceki gece evinde kalp krizi geçiren Selahattin Kapçuk (50), ambuansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yapılan ilk kontrolde kalbi durduğu tespit edilen hastaya müdahale edildi.

Acil servis çalışanlarının müdahalesiyle hayata döndürülen hastanın kalp damarlarından birinde tıkanma olduğu belirlenerek, anjiyo yapılması kararlaştırıldı. Hastanın anjiyo sırasında hayatını kaybetmesi üzerine öfkelenen yakınları, gerekli müdahaleyi yapmadıkları iddiasıyla serviste görevli doktor ve hemşireleri darp etti.

Servisin otomatik kapısını kırarak içeri giren hasta yakınları, kendilerini durdurmaya çalışan özel güvenlik görevlisi Enes Bolat'ı da darp etti. Hasta yakınları, kroner anjiyografi servisindeki tıbbi aletlere de zarar vererek kullanılamaz hale getirdi.

Polis ekiplerinin müdahalesiyle sonlandırılan arbede sırasında Bolat'ın kolu kırıldı. Bolat, hastanede tedavi altına alındı.

Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında tarafların birbirlerinden şikayetçi oldukları öğrenildi.

Bu arada, hastane koridorlarında yaşanan arbede anları güvenlik kameralarına da yansıdı.

Kaynak: AA