CHP'den Açlık Grevindeki Gülmen'e Ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, olağanüstü hal kapsamında çıkartılan KHK ile meslekten ihraç edilen açlık grevindeki Gülmen'i hastanede ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, olağanüstü hal kapsamında çıkartılan kanun hükmünde kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen açlık grevindeki tutuklu Nuriye Gülmen'i hastanede ziyaret etti.

Beraberindeki Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz ve Şenal Sarıhan ile Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen Ağbaba, yoğun bakımda tedavi gören Gülmen'e ziyarette bulundu.

Ziyarette Gülmen'le konuşan Ağbaba, sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Ziyaret sonrasında hastane önünde basın açıklaması yapmak isteyen Ağbaba'dan polis, açıklama sırasında yanında milletvekilleri dışında kimsenin bulunmamasını talep etti. Bunun üzerine yaşanan kısa tartışma sonrası Ağbaba, basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında, Gülmen'in yaşadığı sıkıntılara ilişkin bilgi veren Ağbaba, "Ben, son gördüğümden bu yana yarı yarıya kilo kaybettiğini gördüm. Çok zayıflamış." dedi.

Ağbaba, Semih Özakça ile Gülmen'in göz göre göre ölüme gittiğini belirterek, derhal görevlerine iade edilmelerini istedi.

Kaynak: AA