Canlar 12. Kez Sevgide Buluşacak

Kocaeli – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek Sevgide Buluşalım etkinliğinin tanıtımı için basın toplantısı düzenlendi.

Canlar 12. Kez Sevgide Buluşacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı ve Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı tarafından bu yıl 12.’si düzenlenecek ‘Sevgide Buluşalım’ etkinliğinin basın toplantısı gerçekleştirildi.

Program içeriği ile ilgili bilgiler Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal tarafından aktarıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal 15 Ekim Pazar günü Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek etkinliğe tüm Kocaelileri davet etti.

Sevgide Buluşalım etkinliğinin kent yaşamına bir gelenek gibi yerleştiğinin altını çizen Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, bu topraklarda yüzyıllardır kötü niyetli çetelerin farklılıklarımızı yaraya dönüştürmeye yönelik çalışmaları olduğunu belirterek bu tür etkinliklerle birlik ve beraberliğimize katkı sağlandığını ifade etti.

Bu tür etkinliklerle toplumumuzda birlik ve beraberlik sağlanarak huzur ortamı oluştuğunu söyleyen Yeşildal, 15 Temmuzda tüm farklılıkların bir kenara bırakılarak vatan ve birlik duygusuyla sokağa çıkıldığını belirtti.

Muharrem ayının 10. Gününün Aşure günü olduğunu, İslam Dünyası için bu günün çok önemli olduğunu hatırlatan Yeşildal, ”Muharrem ayında yaşattığımız aşure geleneğimiz Alevi-Sünni, bütün Müslümanların kardeşliğinin açık bir göstergesidir” dedi.

Kocaeli Cem Evleri Platformu adına konuşma yapan Balören Köyü Muhtarı Ahmet Demir, bu yıl 12.’si düzenlenecek Sevgide Buluşalım Etkinliğinin düzenlenmesine katkıları sebebiyle Büyükşehir Belediyesi ve Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür etti. Basın toplantısına Alevi Derneklerinin yanı sıra Bayraktar Köyü Muhtarı Arif Akdeniz, Mecidiye Köyü Muhtarı İdris Derin de katıldı.

Kaynak: İHA