Böbreğindeki Tel Taşa Dönüşünce Çıkarıldı

Denizli'de yaşadığı rahatsızlık nedeniyle böbreğine geçici tel yerleştirilen hasta, telin taşa dönüşmesi nedeniyle ameliyata alındı.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre, 4 yıl önce Denizli Devlet Hastanesi Üroloji Polikliniğine başvuran 28 yaşındaki İlkay Atıcı'ya böbrek genişlemesi rahatsızlığının tedavisi için idrar kanalından böbreğine 30 santimetre uzunluğunda tel yerleştirildi.

Hastanın, telin çıkarılması için hastaneye gitmemesi nedeniyle üzerinde taşların oluştuğunun bildirildiği açıklamada Denizli Devlet Hastanesi Üroloji Kliniğinde Uzman Dr. Sıtkı Ün tarafından yapılan operasyonla tel ve üzerinde oluşan taşların çıkarıldığı belirtildi.

Ameliyat sonrasında sağlığına kavuşan İlkay Atıcı, "Operasyonda tel takılmıştı ve bu teli 15 gün sonra tekrar kontrole gelerek çıkartmam gerektiği söylendi. Hastane korkusu ve ihmal nedeniyle teli 4 yıl çıkartmadım. Zamanla da bu telde taş oluşmuş. Ağrılarımın artması üzerine Denizli Devlet Hastanesi Üroloji Kliniği'ne başvurdum. Tekrar ameliyat oldum. Şu anda çok iyiyim." diye konuştu.

Kaynak: AA