'Birlikten Proje Doğar' Projesi

Antalya Valiliği tarafından hazırlanan "Birlikten Proje Doğar" projesi İçişleri Bakanlığınca kabul edildi.

Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada, Antalya Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ve Antalya Kent ve Medeniyet Derneği işbirliği ile hazırlanan "Birlikten Proje Doğar" isimli sosyal içerikli proje, İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı 2017 yılı proje destekleme programı çerçevesinde desteklenmeye hak kazanarak faaliyete başladığı bildirildi.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İlim Yayma Cemiyeti Antalya Şubesi, Yeryüzü Vakfı, Antalya Kutup Yıldızı Gençlik Derneği ve Liman Derneği’nin paydaş olarak katıldığı proje 8 ay sürecek.

Proje faaliyet takviminin ilk ayağı olan "Proje Koordinasyon" toplantısı, paydaş STK ve kurumların katılımlarıyla İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Süleyman Uysal başkanlığında Antalya Valiliği’nde gerçekleştirildi.

Proje kapsamında, Antalya genelinde faaliyet gösteren yerel STK’lar için fon geliştirme, idari ve kurumsal kapasiteyi artırma, Kamu-STK İşbirliği ve Proje Döngüsü Yönetimi gibi konularda eğitimler düzenlenecek.

Haftalık olarak planlanacak ve toplam 20 saat sürecek eğitimler sonunda katılımcılara, valilik onaylı katılım belgesi de verilecek.

Proje süresince 40 STK’dan 80 katılımcıya eğitim verilmesi hedefleniyor.

Kaynak: AA