Bergama'da Roman Halkıyla Dayanışma Çalıştayı

İzmir’in Bergama ilçesinde, Psikodrama Dernekleri ile Bergama Atmaca Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği tarafından ’Güneşin Sofrasında Roman Halkıyla Dayanışma’ isimli çalıştay yapıldı.

Bergama'da Roman Halkıyla Dayanışma Çalıştayı
Bergama ilçesinde, ’Güneşin Sofrasında Roman Halkıyla Dayanışma’ isimli çalıştay gerçekleştirildi.

Atatürk İlköğretim Okulunda yapılan çalıştay da Psikodrama Dernekleri ile Bergama Atmaca Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilirken, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Çalıştay da dünyaca ünlü klarnet virtüözü Bergamalı Hüsnü Şenlendirici’de izleyici olarak yer aldı. Yapılan açıklamalarda, mayıs ayında Grup Psikoterapileri Kongresinin 43’üncüsünü yapılacağı ve çalıştayın geleneksel hala getirileceği bildirildi.

Ayrıca çalıştaya katılanlar, Atmaca Mahallesinde yaşayan genç müzisyenlerden oluşan ’Atmacadan Dünyaya’ isimli grubun sergilediği müzik eşliğinde dans etti. Çalıştay, Atatürk İlköğretim Okulu Bahçesinde hazırlanan yemeğin yenmesi ve hep birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Programa, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Çıtır, Bergama Atmaca Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali İhsan Tunç, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Önder Öztürk, Atmaca Mahallesi Muhtarı Mehmet Gürbüz ve mahalle sakinleri katıldılar.
Kaynak: İHA