Başkan Külcü'den Havaalanı Açıklaması

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, son günlerde Çorum kamuoyunda tartışılan havaalanı konusunda açıklamalarda bulundu.

Başkan Külcü'den Havaalanı Açıklaması
Buhara Kültür Merkezi’nde Tesisler Müdürlüğü’nün yatırımlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan Muzaffer Külcü, “havaalanı yapıldı, yapılacak” gibi tartışmalara girmeyi doğru görmediğini söyledi.



Başbakan Binali Yıldırım’ın Çorum ziyaretinde havaalanı ile ilgili söylediği sözün hilafına bir sözü basına açık toplantıda söylemeyeceğini ve böyle bir şey de yapmayacağını dile getiren Başkan Külcü, “Zaman zaman gazete, tv’lerde ’yapımına başlanan ancak yarım kalan havaalanı’ cümlesi var. Çorum’da böyle bir havaalanı yok. Kimse kimseyi kandırmasın, kendini de kandırmasın. 30 yıl önce plan bütçeden alınan, özel idareye mazot parası olarak gönderilen parayla, 4 tane greyderle toprak düzleyerek havaalanı yapımına başlanmış olunmaz. Kimse kendini ve toplumu kandırmasın. Bu yanlış bir bilginin düzeltilmesidir. Sayın başbakanımızın söylediklerinin hilafına bir söz söyleyemem. Biz oturur konuşuruz, milletvekillerimizle, siyasilerimizle, işadamları, şehrin dinamikleri, sivil toplum kuruşluşları ile derdimizi tekrar Ankara’ya anlatırız. Bir gün ordan olumlu cevap alacağımıza inanıyorum. İstediğimiz şeyle ilgili aşırı arzumuz başkaca doğruların görünmesini engelliyor. Başbakanımız Kırkdilim için 450 trilyon liralık kaynak ayırdığını, bu yolun tünellerle, viyadüklerle geçileceğini söyledi.

Bir havaalanı maliyeti ne kadar? 100 milyon lira civarında. Laçin’deki ölüm yolunu geçmek için 450 trilyon lira kaynak ayıran bir devlet, havaalanı için de 100 milyon lira ayırır. Bugün uygun olmadığı düşünülüyorsa, biz gideceğiz, konuşacağız, ikna edeceğiz. Çorum’a lazım olduğuna Ankara’yı ikna edeceğiz. Bugün olmazsa, yarın. 2023’te inanıyorum Çorum’u havaalanına kavuştururuz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA