Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Açıklaması

'Kapının eşiğinde bekletilen, ensesine vurulup ağzından lokması alınan, kendi iddia ve tezleri bir tarafa konulup kendisine ne empoze edildiyse onunla hareket eden bir Türkiye'nin bu coğrafyada varlık göstermesi bizim siyasi anlayışımıza göre mümkün değildir' 'Silahlı insansız hava araçlarıyla terör örgütüne ciddi manada verdiğimiz zayiatı kendine mesele edinip teröristin derdiyle dertlenen, PKK'nın derdiyle dertlenen kişilerin içinde bulunduğu siyasi partilerin bu ülkeye vereceği bir şey yok. PKK ve FETÖ'nün ağzıyla konuşanların bu ülkeye kazandırabileceği bir şey yok'

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Kapının eşiğinde bekletilen, ensesine vurulup ağzından lokması alınan, kendi iddia ve tezleri bir tarafa konulup kendisine ne empoze edildiyse onunla hareket eden bir Türkiye'nin bu coğrafyada varlık göstermesi bizim siyasi anlayışımıza göre mümkün değildir." dedi.

Uşak'ta incelemelerde bulunan Çavuşoğlu, Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ı makamında ziyaret etti, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Ulu Cami'de incelemelerde bulundu.

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçen Çavuşoğlu, Türkiye'de değişimi, dönüşümü ve reformları yapan bir siyasi anlayışın temsilcisi olduklarını anımsattı.

Adım atarken önceliklerinin her zaman millet olduğunu anlatan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Yük olan değil yük alan bir düşüneceye sahibiz. Türkiye son yıllarda maalesef bir türbülansın içinden geçiyor. Kendi başına tezlerini ortaya koyan bir liderlik anlayışıyla karşılaşan Batı devletleri hiç alışık olmadıkları bir durumla karşı karşıya kaldılar. Kapının eşiğinde bekletilen, ensesine vurulup ağzından lokması alınan, kendi iddia ve tezleri bir tarafa konulup kendisine ne empoze edildiyse onunla hareket eden bir Türkiye'nin bu coğrafyada varlık göstermesi bizim siyasi anlayışımıza göre mümkün değildir."

- "Millet nezdinde itibar ve kabul görmediler"

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemlerinde her zaman "millet" vurgusu yaptığını dile getirdi.

Kefeni giyip yola çıktıklarına işaret eden Çavuşoğlu, "Bu çok iddialı bir sözdü ve bir meydan okumaydı. Daha önceki dönemlerde milletin ilgisine mazhar olmuş siyasi partiler Ankara'ya geldiklerinde bazen uluslararası vesayet odakları nezdinde teslim bayraklarını çekmek zorunda kaldılar. Milletin talep ve beklentilerine cevap vermek bir yana tamamen onlara sırtlarını döndüler. Hal böyle olunca millet nezdinde hiçbir şekilde kabul ve itibar görmediler. Kendine kefen biçen bir adam için artık bir şeyi dikte etmeniz, ona ayar vermeniz, milletin beklentileri ve talepleri dışında başka yerlerin taleplerini dayatmanız mümkün olmaz." diye konuştu.

AK Parti'nin, kurulduğu günden bu yana pek çok badire atlattığına dikkati çeken Çavuşoğlu, tüm bunlara rağmen ülkenin 4 kat büyüdüğünü ve dünyanın 17. büyük ekonomisi olduğunu kaydetti.

- "Bizim davamız Türkiye, gelecek ve varlık davasıdır"

Parti olarak 2023 için tasavvur ettikleri değerlere ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Çavuşoğlu, bundan 100 yıl sonra bu dönemi tarih kitaplarında okuyacak nesillerin, bu kadroların Türkiye'de değişimi ve dönüşümü yaparken tarih de yazdığını göreceğini vurguladı.

Çavuşoğlu, sözlerinde tutarsızlık bulanan siyasilerin Türkiye için yapabileceği bir şey olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Sabah başka akşam başka konuşanların yapabileceği bir şey yoktur. Yıllardan beri birçok canımıza mal olmuş, gencecik fidanlarımızın toprağa düştüğü bir yerde bugünlerde silahlı insansız hava araçlarıyla terör örgütüne ciddi manada verdiğimiz zayiatı, kendine mesele edinip teröristin derdiyle dertlenen, PKK'nın derdiyle dertlenen kişilerin içinde bulunduğu siyasi partilerin bu ülkeye vereceği bir şey yok. PKK ve FETÖ'nün ağzıyla konuşanların bu ülkeye kazandırabileceği bir şey yok."

Çavuşoğlu, partililerden hedefe kilitlenip, nefsani davranmadan davaya sarılmalarını isteyerek, "Bizim davamız Türkiye, gelecek ve varlık davasıdır." dedi.

Kaynak: AA