Altıntaş'ta 53 Çiftçiye Macar Fiği Tohumu Dağıtıldı

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından 53 çiftçiye toplam 5 bin kilogram Macar fiği tohumu dağıtıldı.

Altıntaş'ta 53 Çiftçiye Macar Fiği Tohumu Dağıtıldı
İlçe Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan dağıtım törenine Altıntaş Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Belediye Başkanı Ferit Karabulut, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Altıntaş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ahmet Ataman, İl Genel Meclis Üyeleri Saadettin Koşmaz ile Muzaffer Ünlü ve çiftçiler katıldı.

Düzenlenen törende ilk olarak söz alan Altıntaş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Yıldız, "Hayvancılıkta yem giderlerinin oluşturduğu girdi maliyetinden kurtulmanın yolu kendi yemini üretmekten geçiyor. Bu yıl içerisinde verilen kaba yem desteklemeleri ile İlçemizde Macar Fiğ ekiliş alanları artmıştır’’ dedi.

Altıntaş’ın kırsal desteklemelerde daima önde yer aldığını belirten Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, ’’Her zaman ilklerin Altıntaş’ta yaşandığını biliyoruz. Ancak bu yıl diğer ilçelerimizde oldukça gayretli. Altıntaş çiftçisinin önde olması için daha çok çalışması ve kırsal kalkınma için ellerini taşın altına koymaları gerekli. Bizler her türlü yardıma hazırız’’ diye konuştu.

Belediye Başkanı Ferit Karabulut, çiftçilerin arazilerini satmamalarını, arazilerine sahip çıkmalarını, Altıntaş’ın önümüzdeki dönemde tarım yönünden büyük atılımlar yaparak layık olduğu yere geleceğini ifade etti.

Toprak berekettir, toprak hayattır diyen Kaymakamı Musa Kazım Çelik, ’’Toprağı daha fazla işlemeli ve sahip çıkılmalıdır. Altıntaş’a verilen destekler umut verici. İlçemize, çiftçilerimize hayırlı olsun’’ dedi.

Daha sonra 53 çiftçiye 5 bin kilogram fiğ tohumu protokol tarafından dağıtıldı.(YD - EFE)
Kaynak: İHA