Alman Vatandaşı Tolu'nun Yargılandığı MLKP Davası

Almanya vatandaşı Meşale Tolu'nun da aralarında bulunduğu 15’i tutuklu 18 sanığın , terör örgütü üyeliği ve terör örgütü propagandası yapmak suçundan yargılandığı davada, 8 sanığın tahliyesine karar verildi.

Almanya vatandaşı Meşale Tolu'nun da aralarında bulunduğu 15’i tutuklu 18 sanığın, terör örgütü üyeliği ve terör örgütü propagandası yapmak suçundan yargılandığı davada, 8 sanığın tahliyesine karar verildi.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki binada görülen davanın ilk duruşmasına, 14'ü tutuklu 17 sanık ve avukatları katıldı.

Alman televizyon kanalları ile yabancı haber ajanslarının da takip ettiği duruşmada, Tolu'nun da aralarında bulunduğu ve duruşmaya katılan bütün sanıklar savunmalarını tamamladı.

Eylül Kızılbaş isimli gizli tanığın beyanıyla tutuklu yargılandığını savunan Tolu, "MLKP’ye bağlı yayın yaptığı gerekçesi ile kapatılan ETHA Haber Ajansı'nda gönüllü çevirmenlik yapıyorum. MLKP'lilerin cenazelerine katılmak ile bu örgütün diğer eylemlerine katılmakla suçlanıyorum. Din, vicdan ve düşünce özgürlüğümü kullanarak bu eylemlere kendi irademle katıldım." dedi.

Tolu, eşinin de cezaevinde olması nedeniyle çocuğuna 5 aydır cezaevinde bakmak zorunda kaldığını anlatarak tahliyesini istedi.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddederek tahliye talebinde bulundu.

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Yağmur Emekdar, Bilal Ateş, Sinan Aktaş, Mustafa Tezel, Osman Tunç, Ömer Sezgin, Yavuz Kılıç ve Başak Sıla Kaymak'ın adli kontrolle tahliyesine karar verdi.

Diğer 7 tutuklu sanığın bu hallerinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı 18 Aralık'a erteledi

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 18 kişi hakkında "Terör örgütüne üye olmak" ve "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor.
Kaynak: AA