AB Konseyi Başkanı Tusk Danimarka'da

Tusk, Danimarka Başbakanı Rasmussen ile görüştü.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen ile Kopenhag’da bir araya geldi.

Avrupa Birliği’nin geleceğinin ele alınacağı 19 ve 20 Ekim’deki AB Liderler Zirvesi öncesi üye ülkelerin liderleriyle görüşme turuna çıkan AB Konseyi Başkanı Tusk, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a geldi.

Tusk, Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen ile Başbakanlık Çalışma Ofisi'nin yer aldığı Christiansborg Sarayı’nda bir araya geldi.

Görüşme öncesi basına poz veren Tusk ve Rasmussen, görüşmenin ardından açıklama yapmadı.

Daha sonra Tusk, Fransa ve Almanya’da görüşmelerde bulunmak üzere Kopenhag’dan ayrıldı.

19 ve 20 Ekim’de Brüksel'de gerçekleştirilecek AB Liderler Zirvesi'nde AB’nin savunma alanında iş birliği, AB ülkeleri arasındaki iş birliği ve AB’nin gelecekteki yapısıyla ilgili konular ele alınacak.

Zirvede, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker tarafından AB’nin geleceğiyle ilgili yapılan önerilerin gündeme getirileceği belirtiliyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un tavsiyeleri arasında AB’de ortak bir sınır polisi uygulaması ve AB ülkeleri arasında daha yakın savunma iş birliği konuları yer alıyor. Danimarka’nın bu tavsiyeye çekimser yaklaştığı ileri sürülüyor.

AB içinde yeni karar mekanizmaları oluşturulmasına çekimser yaklaşan Danimarka'nın, AB’nin karar mekanizmalarının dışında kalmak istemediği dile getiriliyor.
Kaynak: AA