58. Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı

Ayakkabı ve saraciye sektörüne yön veren binin üzerinde markanın katılımıyla düzenlenen fuarda, 13 bin 315 yerli ve yabancı ziyaretçi ağırlandı.

Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı (AYMOD), ayakkabı ve saraciye sektörüne yön veren binin üzerinde markanın katılımıyla bu yıl 58. kez düzenlendi.

CNR'dan yapılan açıklamaya göre, uluslararası yatırımcıların ağırlandığı fuar, 4-7 Ekim'de CNR EXPO Yeşilköy'de gerçekleştirildi.

Fuar, CNR Holding Kuruluşu Pozitif Fuarcılık tarafından Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD), Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme Eğitim Vakfı (TASEV) ve KOSGEB desteğinde 60 bin metre kare alanda organize edildi.

Gelecek yılın ilkbahar-yaz sezonuna ait klasik, spor, el yapımı ayakkabı modellerinin sergilendiği fuara, Almanya, Beyaz Rusya, Ukrayna, Suudi Arabistan, Yunanistan, Çin, İran, İtalya, Katar, Tunus'un da aralarında bulunduğu 82 ülkeden, 13 bin 315 yerli ve yabancı ziyaretçi katıldı. Fuar kapsamında yerli ve yabancı katılımcı firmalar, ikili görüşme imkanı buldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TASD Başkanı Süleyman Gürsoy, ayakkabı sektörünün ivme kazandığına dikkati çekerek, bu yıl AYMOD'da nitelikli ziyaretçi sayısını artırdıklarını kaydetti.

Fuarda alım heyetleri ve yabancı ziyaretçiler konusunda koydukları hedefleri gerçekleştirdiklerini aktaran Gürsoy, "Bir sonraki AYMOD'da hedeflerimizi daha da büyüteceğiz." ifadesini kullandı.

CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel de AYMOD'daki en büyük hedeflerinin, 800 milyon dolar düzeyindeki sektör ihracatına destek sağlamak olduğunu vurgulayarak, "Sektör ihracatının büyük bir bölümü AYMOD Fuarı'ndaki görüşmeler sonucunda gerçekleştiriliyor. Firmalar fuar aracılığıyla hedefledikleri yurt dışı pazarlara ulaşma imkanı buluyor." değerlendirmelerini yaptı.
Kaynak: AA