Ünye İİBF'de Yeni Akademik Yıl Başladı

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ünye İktisadi ve İdari Bilim Fakültesi (İİBF) 2017-2018 akademik yılı, açılış dersi programı ile başladı.

Fakültenin konferans salonunda gerçekleştirilen programa katılan Ordu Valisi Seddar Yavuz, kendi hayatını anlatarak konuşmaya başladı.

Öğrencilere, "Kendinize güvenin, ne istediğinizi bilin ve çalışın." taysiyesinde bulunan Vali Yavuz, "Herkes biraz bilgi, beceri ve yetenek arıyor. Ne olursanız olun bilgi, beceri ve yeteneğiniz yoksa başarınız mümkün değil." dedi.

Yavuz, tüm mesleklerde yapılan iyiliklere karşı teşekkür beklenmemesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Yaptığınız bir iyilik karşısında bir teşekkür beklememek sadece bu meslek için değil, icra edilen tüm meslekler için sihirli cümledir. Yani yaptığınız iyilikleri unutun. Yaptığınız iyilikler karşısında teşekkür beklersiniz, korkarım ki bir daha iyilik yapma gücü bulamayabilirsiniz. O yüzden bizim hedefimiz insanların teşekkürünü almak değil, kendimizi mutlu etmek. İyilik yaptıkça kendinizi mutlu hissedersiniz."

Fikir sahibi olmadan ideoloji sahibi olunmaması gerektiğini aktaran Yavuz, "Fikir sahibi olmadan ideoloji sahibi olanlar ancak ve ancak taraftarlık yapar. Taraftarlıkta da akım yoktur, duygu vardır. Yani kimi Fenerbahçelidir, kimi Galatasaraylıdır. Bunu tutarken herhangi bir şekilde mantıklı gerekçesi yoktur. Türkiye'de sorunların en büyüğü insanların fikir sahibi olmadan körü körüne ideolojilerini dayatmaları ve en doğruyu kendileri biliyormuş gibi sunmaları ile alakalıdır." diye konuştu.

Dünyada büyük şirketlerin ve yöneticilerin yüzde 75-80'inin toplumun alt ve orta gelir grubundan geldiğine dikkati çeken Yavuz, "Çünkü o grupların belirli bir refah seviyesini yakalayabilmeleri daha çok çalışmaktan, mücadele etmekten geçiyor. Türkiye'yi de vali çocukları, profesör çocukları yönetmiyor." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından ODÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Vali Yavuz'a teşekkür belgesi takdim etti.

Programa, Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sakal ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA