Türkiye-Almanya Danışma Günleri Düzenlenecek

Afyonkarahisar Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Eskişehir’de, Türkiye-Almanya Danışma Günleri düzenleneceği kaydedildi.

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada etkinliğin 17-19 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacağı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“1 Kasım 1965 tarihinde yürürlüğe giren Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesine göre, Almanya’da çalışan vatandaşlarımız ile bu kişilerin aile bireyleri sosyal güvenlik haklarını Türkiye’de de kullanma hakkına sahiptirler. Türk ve Alman vatandaşlarını sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirmeye yönelik olarak SGK ile Alman Emeklilik Sigortası Kurumları arasında 17-19 Ekim 2017 tarihleri arasında SGK Eskişehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde Türkiye-Almanya Danışma Günleri düzenlenecektir. Danışma günlerinden Eskişehir, Afyon, Bilecik, Konya ve Kütahya illerinde ikamet eden Türk ve Alman vatandaşları ile bu kişilerin aile bireyleri yararlanabileceklerdir. Danışma hizmeti, Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin öngördüğü sosyal güvenlik haklarına (yaşlılık, malullük, ölüm ve hastalık halinde sağlanan yardımlar) ve yurtdışında geçen sürelerin borçlanma yoluyla değerlendirilmesine ilişkin soruların Türk ve Alman uzmanlarla birebir yapılacak görüşmelerle cevaplandırılması şeklinde gerçekleştirilecektir. Danışma hizmeti ücretsiz olarak Türkçe ve Almanca olarak verilecektir.”
Kaynak: İHA