Turgutlu Belediyesinden Çevrecilik Örneği

Turgutlu Belediyesi karayolu orta refüjünde bulunan palmiye ağaçlarını başka alanlara kaldırarak hem kar ediyor hemde ağaçlarının katledilmesine izin vermedi.

Turgutlu Belediyesinden Çevrecilik Örneği
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Turgutlu’ya yapılacak olan battı çıktı projesi için çalışmalar başladı.

Çalışmalarda orta refüjde bulunan 100’e yakın palmiye ağacı yerinden kaldırılarak belediyeye ait yeşil alana ekildi. E-96 Karayolu orta refüjünde bulunan ve piyasa değeri 200 bin TL’nin üzerinde olan 100’e yakın ağaç bölgeden Turgutlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince dikkatli bir şekilde yerlerin söküldü ve belediyece belirlenen alana dikilerek muhafaza altına alındı. Sökülen palmiye ağaçları ihtiyaca göre ilçenin farklı bölgelerine dikilecek ve belediye yeni palmiye ağacı satım alımı yapmaktan kurtulacak.

200 bin TL üzerinde ekonomik kazanç sağlayacak olan Turgutlu Belediyesi bu proje ile ağaçların kesilmesinin önüne geçmiş oldu. Çalışmaları yerinden takip eden Turgutlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Önder Pala, hem ağaçların kesilmesini önlediklerini hemde belediyenin ek bir maliyetten kurtulduğunu dile getirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ise, “Bilindiği üzere Turgutlu’muzun kaderini değiştirecek, trafik kazalarını, can ve mal kayıplarını önleyecek Battı-Çıktı Kavşak Projesi çalışmaları Büyükşehir Belediyemizce başladı.

Çalışmalar kapsamında bizler de Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizce E96 karayolu orta refüjünde bulunan palmiye ağaçlarının söküm işlemlerine başladık. Turgutlu Belediyesi olarak maliyeti oldukça yüksek bu palmiye ağaçlarını geçici yerleri olan Irlamaz Vadisi Rekreasyon Alanı’nın ilk etap bölgesine taşıyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz, hem sökümü hem de dikimi kısa sürede gerçekleştiriyor. Palmiyeleri önümüzdeki süreçte uygun alanlara dikeceğiz. Diğer yandan Kavşak Projesi içerisinde güzel bir peyzaj uygulaması olacak. Alan tamamen betonerme olmayacak. Hem kullanım hem de estetik açısından ilçemize yakışır olacak. Şimdiden ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA