'Trakya Bağ Rotası'na Yılın Turizm Ödülü

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı destekleriyle 'Yaşayan Şehirler Platformu' tarafından düzenlenen 'Şehir Ödülleri'nde 'Trakya Bağ Rotası' projesi, yılın turizm ödülüne layık görüldü.

Trakya Turizm İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Çebi, hazırladıkları "Trakya Bağ Rotası" projesinin yılın turizm ödülü dalında birinciliğe layık görüldüğünü söyledi.

Çebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kalkınma Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yaşayan Şehirler Platformu koordinasyonu ve Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliğiyle değerlerini ve ürünlerini koruyup, katma değere dönüştürebilen, yerelden kalkınma hamleleri geliştirip uygulayabilen, kendini iyi tanıtıp farkındalık yaratıp, "yaşayan şehirler" oluşturmayı hedefleyen Yaşayan Şehirler Projesi'nin yılın turizm ödülü dalında önemli bir başarı elde ettiklerini belirtti.

Trakya'ya gelen turistlerin bağları da ziyaret etmesi ve turizm potansiyelinin arttırılması kapsamında hazırlanan projenin, "Yılın Turzim Ödülü" dalında birinciliğe layık görüldüğünü anlatan Çebi, "Trakya Bağ Rotası", Trakya Kalkınma Ajansı'nın verdiği destekle yaşam bulan bir proje oldu. Trakya'da butik üretim yapan bağlar bir rota üzerinde buluşturularak bir turizm destinasyonu oluşturuldu." dedi.

Çebi, Trakya'da bağcılık faaliyetinin önemli olduğuna değinerek, "Trakya Bağ Rotası" projesi ile bölgeye gelen turist sayısının arttığını dile getirdi.

Trakya'da turizm potansiyelini artırmak için çalıştıklarını ifade eden Çebi şunları kaydetti:

"Tekirdağ'ın tarihi noktalarını bir araya getirerek bir bağ yolu projesini oluşturduk. Bundan turizmciler olarak kazançlı çıktık. Trakya'ya daha fazla turist çekmeyi başardık. Bu anlamda Türkiye'nin ilk rotası olan Trakya Bağ Rotası, yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da yoğun ilgi görüyor. Bağ Bozumu döneminde yaklaşık 5 bin misafiri Trakya Bağ Rotası'nda ağırladık. Rota içerisinde faaliyet gösteren işletmelerin butik otel ve restoran yatırımları devam ediyor."
Kaynak: AA