Suşehri'nde Kitap Okuma Etkinliği Düzenlendi

Suşehri ilçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi.



Suşehri Kaymakamlığı tarafından kitap okuma projesi kapsamında, “Kitabını Al Sende Gel” adlı etkinlik, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Programda konuşan Suşehri Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, kitapların akıllı kişilerin bahçeleri, faziletli kişilerin güzel kokulu çiçekleri olduğunu söyledi.

“Değerler insanı, okumak kitabı yaşatır." diyen Uzunoğlu, şunları kaydetti:

"Her kitap bir dünya, her dünya ise bir sayfa açar. Bu nedenle, İlçe Kaymakamlığımız tarafından tertip edilen, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla düzenlenen bu etkinlikteki asıl amacımız kitap okuma alışkanlığını kazandırmaktır. Eskiden fazla kitap okuyanlar altınla ödüllendiriliyordu. Fakat bundan böyle bizler altınla değil, fazla kitap okuyanları kültürel ve tarihi değerlerimizi tanıtmak amacıyla gezi düzenleyerek ödüllendireceğiz. Çünkü tarihi yerlerimizin de tanıtılması bizler için önemlidir. Bu sebeple bu etkinlikte görev alan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Uzunoğlu, kitap okuma kampanyasında okunan kitapların, kitap kumbaralarında toplanarak yurt genelinde kitap ihtiyacı olan başka yerlere bağışlanacağını ifade etti.

Suşehri Milli Eğitim Müdürü Lokman Bulut ise projenin niteliği hakkında bilgi verdi.

Programda Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi Saliha Tunç, “Kitap Sevgisi” adlı kompozisyonunu okudu.

Kaynak: AA