Suriyeli Çocuklar, '1 Tuval 1 Hayal' Etkinliğinde Buluştu

İç savaş sonrası İstanbul'da hayatlarını devam ettiren Suriyeli çocuklar, "1 Tuval 1 Hayal" etkinliğinde bir araya geldi.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Merkezi bünyesinde çalışmalarını devam ettiren Suriyeliler Komisyonu ve Arnavutköy Belediyesi'nin etkinliği, belediyenin yeni başkanlık binasında yapıldı.

Etkinlikte, engellilerin de aralarında bulunduğu Suriyeli çocuklar hem yağlı hem de pastel boyalarla resim yaptı.

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, yaptığı açıklamada, etkinlik sayesinde Suriyeli çocukların, öz vatanlarından uzak kardeş vatan toprağında ne yapmak istediklerini, hangi hayalleri olduğunu anlamaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'nin zor durumdaki kardeşlerine destek olmaya devam ettiğini anlatan Baltacı, "Çocukların iç dünyaları oldukça farklı. Bunun dışa yansıtılmasında en etkin araç da resimdir. Tuvallere yansıyacak duygu ve düşünceleri ya da hayalleri yakalayabileceğiz. Belki bizim küçük ama o çocuk için bir hayali de gerçekleştirme imkanımız olacaktır." diye konuştu.

Türkiye Beyazay Deneği Genel Başkanı Lokman Ayva ise Aşık Veysel, Kemaletin Tuğcu, Cemil Meriç ve Udi Hrant'ın engelli olduklarını hatırlatarak, buna rağmen sanat ve edebiyat dünyasında önemli eserler ortaya koyduklarını aktardı.

Bugün burada çocukların duygu ve düşüncelerini tuvallere yansıtmalarını sağlayacaklarını belirten Ayva, şunları anlattı:

"Aşık Veysel, Türkiye'nin en meşhur şair ve halk ozanlarından birisi. Kemalettin Tuğcu, onlarca eser verdi. Bu ikisi de engelliydi. Cemil Meriç, Udi Hrant, bunlar Türkiye'nin sanat ve edebiyatının birer temsilcileri. Udi Hrant'ın kör bir udidir ve Amerika'da ilk defa Türk sanat müziği konseri vermiş. Bunların yakınları, engelli kişileri yük olarak görmemişler. Bunları hayalleri, potansiyelleri olan insanlar olarak görmüşler. Sonuçta böyle büyük insanlar ortaya çıkmış. Dün Ampute Milli Takımımızı gördünüz, nasıl bir destan yazdı. Aynen onun gibi artık Suriyeli Türk demeden el ele verip engelli kardeşler yarının dünyasını beraber inşaa edeceğiz Allah'ın izniyle."

Kaynak: AA