Sağlık-Sen'den, FETÖ Davası Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, "O gece kahramanca mücadele veren halkımızdan 250 şehidimiz, 2 bin 500 gazimiz oldu. En şerefsiz darbeye, en şerefli direnişi gösteren milletimiz adına buradayız" dedi.

Sağlık-Sen'den, FETÖ Davası Açıklaması
Sağlık-Sen Başkanı Metin Memiş, FETÖ davalarının görüldüğü Sincan Cezaevi önünde ’15 Temmuz FETÖ darbe girişimi davası’ ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Memiş, "O gece vatan haini asker kıyafetli FETÖ teröristlerinin bu alçak girişimi aziz milletimizin desteğiyle, vatanına bağlı polis ve askerlerin müdahalesi ile bertaraf edildi. O gece kahramanca mücadele veren halkımızdan 250 şehidimiz, 2 bin 500 gazimiz oldu. 15 Temmuz gecesi başlayan nöbetimiz, ülkemiz üzerinde çirkin emelleri olan kalleşlere karşı ömrümüzün sonuna kadar sürecektir. O gün söylemiştik: ’Vatanımıza sahip çıkmak için nöbetimiz asla bitmeyecek’ çünkü o gecenin karanlığını en derinden yaşayan bizler, çocuklarımıza ve gelecek nesillerimize güçlü bir Türkiye bırakmak için meydanlardaydık. O gece, geleceğimize ipotek koyulmaması için, topraklarımıza düşman eli değmemesi için, ülkemizin işgale uğramaması için, ipi Amerika’nın elinde olan Pensilvanya’daki FETÖ başı FETÖ’nün aşağılık ihtiraslarını geçit vermemek için meydanlardaydık" ifadelerini kullandı.

"Hesap edemediler"

"Bu milletin gücünü, fedakarlığını, cesaretini, imanını hesap edemediler" diyen Memiş şunları kaydetti:

"Eğer ki bilselerdi, düşünselerdi; bu millet İstiklal Savaşı’ndan yedi düvele karşı vatanını savundu, düşmana geçit vermedi, 15 Temmuz’da da böyle bir alçaklığa kalkışamazlardı. 15 Temmuz milletimizin İstiklal Savaşı’ndan sonra gerçekleştirdiği yeni bir istiklal mücadelesiydi. Millet olarak çok şükür yine bir zafer kazandık. Ankara’da milletin meclisini bombalayacak kadar aşağılaşan, tanklarla halkın üstünden geçip parçalayacak kadar adileşen, yaşlı, genç ve kadın demeden vatan evlatlarına kurşun yağdıran FETÖ teröristleri, paraleller, haşhaşiler, şerefsizler, namussuzlar 1 Ağustos 2017 tarihinden beri burada yargılanıyor. Bu milletin uçaklarıyla, tanklarıyla millete pusu kuran bu alçakların hak ettikleri cezayı aldıklarını görmek için buradayız. Şehitlerimiz için, gazilerimiz için vatanımız için bu davayı takip ediyoruz, takip etmeye devam edeceğiz. En şerefsiz darbeye en şerefli direnişi gösteren milletimiz adına buradayız. FETÖ’cü alçaklar adalet karşısında hesap veriyor ve inanmak istiyoruz ki hak ettikleri cezayı er ya da geç alacaklar. İnanmak istiyoruz ki adalet gecikmeden tecelli edecek."
Kaynak: İHA