Polisin Vurduğu Savcı Ameliyata Alındı

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde makamında bir polis memurunun silahlı saldırısına uğrayan Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçükören, helikopterle Antalya’ya getirildi. Durumu ağır olan Küçükören, acilde yapılan ilk müdahalenin ardından ameliyata alındı.

Polisin Vurduğu Savcı Ameliyata Alındı
Korkuteli Savcısı Kadir Küçükören, bugün 15.00 sıralarında adliyedeki odasında bir polis memurunun silahlı saldırısına uğradı. Edinilen bilgiye göre, adliyede katibe olarak çalıştığı öğrenilen Şerife Avcı ile Cumhuriyet Savcısı Kadir Küçüköner arasında izin talebi yüzünden tartışma çıktı. Daha sonra tartışmayı eşinin telefonla aramasıyla öğrenen Avcı’nın polis eşi Turgut Avcı silahını doğrultarak, Savcı Küçüköner’i vurdu. Avcı çiftinin engelli bir çocuğu olduğu, bu nedenle Şerife Avcı’nın bir süredir izin almak istediği kaydedildi. Savcı Küçüköner’in 2 yıldır Korkuteli’nde görev yaptığı, annesiyle oturduğu ve bekar olduğu belirtildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, adliyede katibe olarak çalışan polis memurunun izin isteyen eşine, savcının, daha önce kullandığı için izin vermediğini belirtti.

Solmaz, eşinin araması üzerine, polis memurunun gelerek savcıya silahlı saldırıda bulunduğunu kaydetti.

Korkuteli Yaşam Hastanesine kaldırılan savcı, ambulans helikopterle Antalya’ya getirildi.

Helikopterden indirildikten sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesi aciline getirilen Küçükören, ilk müdahalenin ardından ameliyata alındı. Kol, bacak ve göğüs bölgelerinden 3 kurşunun isabet ettiği öğrenilen Küçükören’in durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Kaynak: İHA