PKK'nın Sözde Ağrı Sorumlusu Edirne'de Yakalandı

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Şabanmera köyünde bir aracı durduran jandarma ekipleri, aralarında PKK’nın Ağrı sorumlusu olduğu iddia edilen 1’i Irak uyruklu 6 kişiyi gözaltına aldı.

PKK'nın Sözde Ağrı Sorumlusu Edirne'de Yakalandı
Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Keşan-Enez karayolu Şabanmera köyü yol ayrımında yol emniyet ve kontrol devriyesi sırasında Keşan’dan Enez istikametine seyreden N.Ç. yönetimindeki Antalya plakalı bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada araç içerisinde bulunan 6 kişi hakkında yapılan BTİK sorgulamasında herhangi bir kayıt çıkmazken, şahıslar Cumhuriyet Savcısının örgütsel bağlantıları olabileceği yönündeki talimatı doğrultusunda gözaltına alındı.

PKK’nın sözde Ağrı sorumlusu

6 kişinin yapılan parmak izi sorgulamasında sahte kimlik kullandıkları tespit edildi. Öte yandan araçta yapılan aramada ise aracın zula olarak tabir edilen bölümünde 2 adet yazlık polis gömleği bulundu. Şahısların parmak izi sorgulamasında, M.T. kimliğini kullanan H.K isimli şahsın, PKK/PYD terör örgütüne üye olmak suçundan aranma kaydının bulunduğu ve bomba eğitimi aldığı, Y.Ç. kimliğini kullanan A.Y. isimli şahsın PKK/PYD terör örgütüne üye olmak suçundan aranma kaydının bulunduğu ve sözde Ağrı bölge sorumlusu olarak örgüt içinde faaliyet gösterdiği, araç sürücüsü N.Ç.’nin askeri yasak bölgeye girme suçundan daha önce yakalandığı ancak serbest bırakıldığı, K.C’nin terör örgütüne üye olmak suçundan 8 ay Şanlıurfa F Tipi Cezaevinde yattığı, V.D’nin KCK olaylarından dolayı Metris Cezaevinde yattığı tespit edildi. Irak uyruklu kişinin ise Hakkari Çukurca Jandarma Komutanlığı tarafından F.F. kaydı ile parmak izinin alındığı tespit edildi.

Cumhuriyet Savcılığınca 7 gün süreyle gözaltı kararı verilen 6 kişinin yarın mahkemeye sevk edileceği öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
Kaynak: İHA