Özkececi'den Fatma Şahin'e Destek

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, Türkiye Belediyeler Birliği toplantısı için Ankara’ya giden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in istifasının istendiği yönündeki haber ve söylentilere tepki göstererek, siyasi suikastçıların iftiralarının takipçisi olacağını söyledi.

Özkececi'den Fatma Şahin'e Destek
AK Parti İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i Ankara’ya çağırdığı ve istifasını isteyeceği yönündeki iddialara tepki gösterdi. Son zamanlarda Şahin hakkında dedikodu çıkaranların peşinde olacaklarının altını çizen Başkan Özkeçeci, yapılanı siyasi suikast olarak değerlendi.

CHP Milletvekili Yarkadaş’a sert tepki

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile ilgili istifa edecek algısı oluşturulmaya çalışıldığının altını çizen Özkeçeci, Şahin’in saraya çağrıldığı yönünde paylaşımlar yapan CHP Milletvekili Barış Yarkaaş’a da tepki gösterdi. Özkeçeci, "Asılsız mesnetsiz yıpratma operasyonuyla vurulmak istenen Aile ve Sosyal Politikalar kurucu Bakanımız Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin yapılmak istenilen iftiralar için bu açıklamayı yapma gereği duydum. Geçen hafta Cuma günü Türkiye Belediyeler Birliği toplantısı vardı. Büyükşehir belediye Başkanımız Cuma günü Ankara’ya gitti. Ama maalesef aslı gazeteci olan bir CHP Milletvekili Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin için ‘Ankara’ya çağrıldı istifası istenecek’ diye paylaşımlarda bulundu. Cumhurbaşkanımız teşkilatlarda bir metal yorgunluğundan bahsetti. Burada metal yorgunluğundan kasıt, halkın içinden olmayan, çalışmayan partimizin puanını düşüren, vatandaşa ve partimize yük olan kişilerden bahsetmiştir. Bunu fırsat bilen siyasi suikastçılara gün doğdu. Dediler ki Fatma Şahin de Ankara’ya çağrıldı istifası isteniyor. Böyle bir şey yok” dedi.



“Bu davanın takipçisiyim”

Bu iftiraları atanların peşini bırakmayacaklarını söyleyen Özkeçeci, “Fatma Şahin Belediyeler Birliği için oraya gitti. Ve şu an görevinin başındadır. Genel merkezimizde sizlerin arkasındayız dediler. Bu asılsız haberler sahiplerine geri dönecektir. Bu davanın takipçisi olacağım. Bir insana böyle kolay leke atılamaz. AK Parti bir kaledir Gaziantep’te o kalenin bir burcudur. Bizim kalemizden ve burcumuzdan bir tek taşı bile yerinden oynatamayacaklar” şeklinde konuştu.



“Şahinbey ve Şehitkamil ilçe başkanlarımız kendileri aday olmadı”

Şahinbey ve Şehitkamil ilçe başkanlarının kendi istekleriyle aday olmadığını belirten Özkeçeci, “Şehitkamil ve Şahinbey ilçe başkanlarımız şuan görevlerinin başındalar. Kongreye gitme kararı aldılar ve kendileri kongrede aday olmama kararı aldılar” diye konuştu.

Kaynak: İHA