Öldürmeye Teşebbüs Eden Kişiye 9 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

Adana'da dini nikahla birlikte yaşadığı kadını, pompalı tüfekle vurarak öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edilen kişiye 9 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu M.B.A. (31) ile avukatı katıldı.

Davada araştırılacak başka husus kalmaması üzerine iddia makamı, esas hakkındaki mütalaasını verdi.

Cumhuriyet savcısı, sanık M.B.A'nın av tüfeğiyle birden çok ateş ederek M.Ö'yü hayati tehlike geçirecek şekilde yaralayarak "kasten öldürmeye teşebbüs" ettiğini belirterek 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Mütalaya karşı son savunması sorulan M.B.A, tüfekle korkutmak için 2 el havaya ateş ettiğini iddia ederek amacının zarar vermek değil, korkutmak olduğunu savundu.

Mahkeme heyeti, sanık M.B.A'yı önce "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına mahkum etti. Eylemin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle daha sonra cezası önce 13 yıla, olayı haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle de 9 yıl 9 ay hapis cezasına indirdi.

Silahla adam yaralama suçundan yattığı cezaevinden tahliye olan M.B.A, 13 Mart’ta Yeşilevler Mahallesi'nde ablasının yanında kalan M.Ö'yü pompalı tüfekle ateş ederek ağır yaraladığı iddiasıyla tutuklanmıştı.

Kaynak: AA