Niğde Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısında 15 Maddeyi Karar Bağladı

Niğde Belediye Meclisinin Ekim ayı toplantısı Belediye Başkanı Faruk Akdoğan başkanlığında gerçekleştirildi.

Niğde Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısında 15 Maddeyi Karar Bağladı
Toplantıda gündemle ilgili 15 madde karara bağlandı.

Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, yoklama ve bir önceki döneme ait kararların tasvibinin ardından Şehir İmar Planıyla ilgili İmar Komisyon Raporuna ait 9 madde müzakere edilerek karara bağlandı. Şehir İmar Planında tadilat, talep ve teklifler görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havalesi yapıldı.

Öğrenci servis ücretleri hususundaki Plan ve Bütçe Komisyon raporu okunarak 1 turluk öğrenci taşıma ücretinin 92,25 TL, 2 turluk taşımanın ise 120 TL olmasına karar verildi.

Taksimetre ücretleri hususundaki Plan ve Bütçe Komisyon raporuna istinaden; açılış ücretinin 3,50 TL, 5 dakika beklemenin ücretsiz ve 5 dakikadan sonraki her dakika için 50 kuruş ile gece tarifesinin olduğu gibi devam etmesi uygun görüldü.

Ekim ayı meclis toplantısında Niğde Belediyesi tarafından yapılacak güneş enerjisi santral tesisi için 4 Milyon TL’lik kredi kullanılması için belediye başkanına yetki verildi.

Belediye kanununun 67.maddesi ile gelecek yıllara yaygın hizmet yüklenimleri maddesi gereğince, vektörle mücadele ve ilaçlama hizmet alımının yapılması için yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Kayardı mevkinde bazı ada ve parsellerin üzerine yapılması planlanan Kongre Kültür Merkezi arsasına karşılık başka bir alanın takasının yapılması için belediye başkanına ve encümenine yetki verildi.

Toplantıda; zabıta hizmetlerinde kullanılmak üzere 4 adet hizmet aracı alınması kabul edildi. Mücavir alan sınırları içerisindeki kamyonların, Hıdırlık Mevkide yaptırılan Kamyon Garajı’na parklamaları uygun görülürken Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yapılan kira yardımlarının 24 ay uzatılması da uygun bulundu.

Belediye Meclis toplantısında, kapalı ve açık sundurmaların ücretleri ile ilgili incelenip rapor hazırlanmak üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi yapıldı. Hıdırlık Mevkinde yapılan kamyon garajındaki gayrimenkullerin 9 yıllığına kiraya verilmesi uygun bulundu.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde personel hizmet alımı diğer yıllara sarktığından dolayı belediye kanununca hizmet alımı hususu uygun bulundu.

Toplantı, dilek ve temennilerin alınmasının ardından bir sonraki meclis toplantısının 3 Kasım Cuma günü saat:16.00’da yapılmasının kararlaştırılmasıyla son buldu.
Kaynak: İHA