Nehir Açıklaması 'Kıyı Kenar Çizgisi Meselesi Üç Beş Günlük Bir Mesele Değil'

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, kıyı kenar çizgisi meselesinin üç beş günlük bir mesele olmadığını belirterek, “1960’larda devletin sahiplendirerek, ihaleye çıkararak vatandaşlar tarafından bedeli ödenerek alınan bu topraklar 1992’de kıyı kenar çizgisi kanunu ile geri alınmaya çalışılıyor” dedi.

Nehir Açıklaması 'Kıyı Kenar Çizgisi Meselesi Üç Beş Günlük Bir Mesele Değil'
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, ilçenin durumu, yapılan çalışmalar hakkında genel bilgiler vererek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Belediye olarak kendilerine sorumluluk yüklendiğini söyleyen Başkan Nehir, “Burada tapu iptali gerçekleştirildi, bedeli ödendi, belediye gelsin burayı yıksın diye bir baskı ile karşı karşıyayız. Belediye olarak da biz hukuki sürecin tükenip tükenmediğine bağlı olarak bu iradeyi göstermek istiyoruz. Hukuki süreç tükendiyse, yani yıkım dahil eğer hukuken alınmış bir mahkeme kararı varsa bunu infaz etmek gibi bir sorumluluğumuzun olduğunu zaten biliyoruz. Ama bize ulaşan böyle bir infaz yok, böyle bir karar yok. Sadece iptal ve bedelinin ödendiğiyle ilgili bilgi var. Yıkımla ilgili, oranın boşaltılmasıyla ilgili elimizde böyle bir karar yok. Biz bu kadarlar alınmayana kadar aslında yeniden kamu vicdanını da rahatlatacak, vatandaşın da bu mağduriyetini bir nebze de olsa giderecek, yeniden bu sürecin gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA