MÜSİAD Konya Şubesi Nijer Büyükelçisini Ağırladı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi’nin daveti üzerine Konya’ya gelen Nijer Büyükelçisi Salou Adama Gazibo bir dizi temaslarda bulundu.

MÜSİAD Konya Şubesi Nijer Büyükelçisini Ağırladı
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Yönetim Kurulu üyeleri ve Afrikalı öğrencilerle akşam yemeğinde bir araya gelen Nijer Büyükelçisi Salou Adama Gazibo, “Türkiye ile Nijer arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi adına atılan her türlü adımdan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına teşekkür ediyorum. Konyalı işadamlarının Nijer’i yakından takip etmenizi ve Nijer’e gidip Pazar araştırması yapmasını istiyorum. İş adamlarının risk almak istemediklerini de çok iyi biliyorum. Ancak MÜSİAD Konya’nın Nijer’e büyük katkı sağlayacağını umut ediyorum” dedi.

Başkan Ömer Faruk Okka ise, “MÜSİAD Konya olarak Nijer’le özelde Konya genelde Türkiye’nin ilişkilerini geliştirmek adına gerek sosyal gerekse kültürel alanda her türlü çalışmayı yapacağız. Bu konuda Sayın Büyükelçi’nin de desteği olacaktır. MÜSİAD Konya’nın kurulduğu günden bugüne şehrin ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlamış ve yön vermiştir. Şehrimizin ihracatına katkı sağlamak için Afrika’yı hedef Pazar ilan ettik ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Afrika’da nerede ne yapabiliriz, ne üretebiliriz, ne satabiliriz ve ne satın alabilirinizin yollarını aramaktayız. Afrika’daki birçok ülkeye iş seyahatlerimiz oldu ve Afrika’dan da birçok ülkenin temsilcisini burada ağırladık. İlişkilerimizi geliştirerek ticaretimize katkı sağladık. Bu yönde faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bu toplantımızın da Konya ile Nijer arasındaki ilişkilerine katkı sağlayacağını ümit ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA