Mide Küçültme Ameliyatı İle 10 Günde 10 Kilo Verdi

Batman’da 19 kilogram ağırlığındaki kadın Bölge Devlet Hastanesinde geçirdiği mide küçültme ameliyatı ile 10 günde 10 kilo verdi.

Mide Küçültme Ameliyatı İle 10 Günde 10 Kilo Verdi
Batman’da Kezban Ö. isimli kadın fazla kilolarından kurtulmak için Bölge Devlet Hastanesine başvurdu. Doktorların yaptığı tetkikler sonrasında Kezban Ö.’nün ameliyatına karar verdi. Genel Cerrahlar Op. Dr. Güneş Tekten, Op. Dr. Turgay Demir, Op. Dr. Vedat Deniz ve Anestezi Uzmanı Sinan Er tarafından kapalı ameliyat yöntemi ile mide küçültme ameliyatı gerçekleştirdi. Yapılan başarılı operasyon sonrasında 38 yaşındaki Kezban Ö. 10 gün içinde 10 kilo vererek 109 kiloya ulaştı.

Ameliyata ilişkin bilgi veren Op. Dr. Güneş Tekten, “Hastanemiz bünyesinde mide küçültme ameliyatlarının sürekli olarak yapılmasıyla birlikte her seferinde başarılı sonuçlar almamız, mide küçültme ameliyatı olmayı düşünen hastaların bize ve hastanemize olan güvenlerini arttırmaktadır. Son olarak 38 yaşındaki kadın hasta Kezban Ö.’ye yapmış olduğumuz operasyon ile hastamız 3. günün sonunda hastanemizden şifa ile taburcu olmuş, 10. günde 10 kilo verdiğini öğrenmiş olduk. Günümüzde obezitenin cerrahi tedavisinde en sık yapılan ameliyatların başında tüp mide ameliyatı gelmektedir. Bu ameliyatlarda midenin yaklaşık yüzde 75’lik kısmı çıkarılarak mide adeta uzunlamasına tüp şekline getirilmektedir. Küçülen mide hacmi nedeniyle erken doyma olmakta ve kilo kaybına neden olmaktadır. Ameliyat sonrası hormonal olarak iştahı azalan kişiler daha az yeme ihtiyacı hissetmektedirler“ dedi.

Kaynak: İHA