Malazgirt'te 'Gençlik Projeleri Destek Programı' Etkinliği

Muş’un Malazgirt ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Gençlik Projeleri Destek Programı’ kapsamında sportif etkinlikler düzenlendi.

Malazgirt'te 'Gençlik Projeleri Destek Programı' Etkinliği
Mobil Gençlik Merkezi aracıyla belirlenen okullara giden gönüllüler, düzenledikleri etkinliklerle çocukların doyasıya eğlenmelerini sağladı. Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu (Sağlık) Lisesi bahçesinde kurulan mobil merkezde öğrenciler için ebru sanatı, satranç, mini golf, boks, sokak tenisi, voleybol, badminton ve dart etkinliği gerçekleştirildi.

Muş Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş, gençlik merkezine ulaşamayan çocuklara mobil gençlik merkezi sayesinde hizmet götürdüklerini söyledi.

Karataş, "Proje kapsamında atletizm, kayak, basketbol, voleybol ve güreş üzerine ilçe taramaları yapacağız. Amacımız sporun altyapısını oluşturup spor lisesine, oradan da üniversiteye çocuklarımızı göndermektir. Daha önce sporu bırakan ve şu an beden eğitimi öğretmeni olan yaklaşık 15 Malazgirtli sporcu var. Bu sporcularımız Balkan, Avrupa ve dünya şampiyonasına katıldı.

Bugün voleybol, güreş, atletizm ve kayak için sporcu seçmeye geldik. Bu projemizin amacı; illimiz ve ilçelerimizdeki gençlerimize ulaşmaktır. Burada çocuklarımıza ulaşıp, gençlik merkezinde yapılan faaliyetleri görmelerini sağlamaktır. Burada ebru sanatı, satranç, mini golf, boks, sokak tenisi, voleybol, badminton ve dart etkinlikleri yapılacak. Amacımız gençlerin en iyi şekilde eğlenmelerini sağlamaktır" dedi.

Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu (Sağlık) Lisesi Müdürü Dinçer İbek ise, bu tür etkinliklerin faydalı olduğunu belirterek, “Bu tür etkinliklerin ilçemize gelmesini sağlayan ve katkısı olan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak: İHA